Ciutat

Un treball de recerca sabadellenc representarà Espanya a Mèxic

La sabadellenca Estel Gubianes, que va guanyar el premi Nacional Don Bosco amb el seu treball de recerca, ara ha estat reconeguda amb un dels primers premis a la fira Exporecerca

Això no para. La sabadellenca Estel Gubianes, l’estudiant de 2n de batxillerat de l’Escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell que va guanyar el premi Nacional Don Bosco amb el seu treball de recerca, ara ha estat reconeguda amb un dels primers premis a la fira Exporecerca de Barcelona. “De 72 treballs que van entrar a participar, en van seleccionar 12, que vam haver de defensar davant d’un jurat especialitzat en diversos àmbits”, detalla Gubianes. Un cop fet el recompte de punts, va ser guardonada amb el primer premi europeu del certamen. Aquest reconeixement és només el principi de l’aventura de la sabadellenca, ja que li obre les portes a anar a Mèxic aquest octubre per representar Espanya a la fira Expo-Sciences International (ESI).

Foto de família entre tots els finalistes a l’Exporecerca / Cedida

“És una fira molt reconeguda que t’obre moltíssimes portes”, celebra emocionada Gubianes, que admet que “gairebé no soc ni conscient del premi que he guanyat”. La fira és una jornada de trobades que acull treballs d’investigació premiats d’arreu del món i que cada any se celebra a una ciutat diferent.

El seu treball és un estudi comparatiu de les teràpies cel·lulars que podem utilitzar per tractar les lesions medul·lars. “Del treball, finalment, he pogut extreure que fins al moment, les cèl·lules més prometedores pel que fa a la regeneració són les autòlogues del sistema olfactiu”, va detallar a tall de conclusió a la seva primera entrevista la sabadellenca.

Comentaris
To Top