Ciutat

Primer adeu a un pas soterrat de la Gran Via

Les primeres obres del procés de pacificació i naturalització de la Gran Via ja han acabat. Són les que s’han fet al davant de l’hospital Parc Taulí i han suposat una inversió de prop de 183.000 euros. El projecte forma part de la desena d’obres que està duent a terme l’Oficina Gran Via – Ripoll, liderada per Junts i que tenen un pressupost global de 3,9 milions d’euros, gairebé el 75% dels quals finançats pels fons europeus Next Generation. Aquesta és una de les obres que s’acabaran durant la campanya electoral i que, per aquest motiu, no es pot inaugurar oficialment.

El nou entorn de la Gran Via, al davant de l’hospital Parc Taulí / AINA TORRES

El principal canvi que ha suposat aquest projecte és la supressió del pas soterrat, que ha quedat segellat i, a partir d’ara, només es pot creuar en superfície. Això millora l’accessibilitat de l’espai perquè suprimeix barreres arquitectòniques i la connexió entre les dues bandes de la Gran Via per accedir a l’hospital.

L’espai on hi havia el pas soterrat al davant de l’hospital Parc Taulí / AINA TORRES

El pas de vianants s’ha repintat i eixamplat i s’ha endarrerit el semàfor per afavorir la seguretat en l’arribada a la porta principal del centre sanitari. Les parades d’autobús, la càrrega i descàrrega i els aparcaments de motos s’han reubicat amb la intenció de millorar la mobilitat i la seguretat. El pas soterrat ha quedat cobert i s’ha integrat a la vorera, però el túnel que creua la Gran Via hi segueix sent i serveix perquè hi passen cables i conductes de serveis essencials.

Quines altres obres es fan?

Al mateix temps que les obres del Taulí van començar les que s’estan fent al carrer d’Antoni Forrellad, encara que aquestes es preveu que acabin pròximament. En aquest punt es renovarà la vorera i l’enllumenat, es plantaran nous arbres i zones d’estada i es farà un nou carril bici que tindrà continuïtat amb el que vindrà des del carrer de l’Alcalde Ribé, on també es faran obres a partir del segon semestre d’aquest any. Ben a prop de l’hospital també s’estan duent a terme obres al carrer de Quevedo. En aquest cas, es tracta de reformar l’entrada a l’Artèxtil, futura seu del Campus de les Ciències de la Vida i la Salut, on principalment en els pròxims anys es vol començar a impartir el grau d’Infermeria per incrementar el nombre de professionals d’aquest àmbit. A la Gran Via també s’estan duent a terme les obres de reforma de l’aparcament de zona blava del carrer de l’Illa, que deixarà de ser-ho per convertir-se en un espai d’estada, amb força presència d’arbrat, i que es vol que actuï com a barrera natural amb el trànsit de la Gran Via.

En el tram sud, les obres es concentren en la reurbanització de la placeta de Calassanç Duran entre els carrers de Güell i Ferrer i Gorina i Pujol; la reforma de la cruïlla de la Gran Via entre la Rambla i l’avinguda de Barberà i, de cara al segon semestre de l’any, també està previst l’inici de les obres de supressió dels passos soterrats entre els carrers de Sant Pau i Buxeda i Sol i Sardà.

Quines obres es faran a la Gran Via de Sabadell?

Comentaris
To Top