Ciutat

Les restes de Cipriano Martos ja descansen al seu poble natal

Tasques d'exhumació de Cipriano Martos el passat gener | ACN

Cipriano Martos ‘ha tornat’ a casa 50 anys després de la seva mort. Les restes del militant antifranquista han estat entregades aquest 3 de juny als seus familiars i ja descansen al cementiri de Huétor-Tajar (Granada). Tot en un acte organitzat per la família i l’entorn, celebrat a la Casa de la Cultura de la localitat andalusa. Allà la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart ha entregat les restes identificades al germà de Cipriano, Antonio Martos.

“Aquest és un homenatge merescudíssim a un lluitador per la llibertat”, ha dit la consellera després de traslladar una afectuosa salutació a la família i amics en nom de la Generalitat de Catalunya. En paraules de la consellera Ubasart, “pretenem portar amb aquest gest més veritat, més justícia, més reparació i més memòria”. “Avui tanquem un cicle d’injustícia i abandonament que ha durat 50 anys”, ha assegurat.

A la cita també hi ha participat el director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses. “Aquest acte permet als familiars tancar una etapa”, ha reblat. “La justícia encara es veu lluny, però amb aquest acte podem reparar parcialment el dany que van patir”, ha afegit.

Així doncs, les restes de Martos han pogut ser enterrades al panteó familiar-on estan enterrats també els seus pares- i tanquen així la investigació iniciada el passat mes de desembre com a part del Pla de fosses 2020-2022 de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris
To Top