Ciutat

La Crida carrega contra el PSC per “criminalitzar la pobresa” amb l’Ordenança de civisme

La formació demana que els agents implicats i veïns intervinguin en l’elaboració d’aquesta ordenança

“L’Ordenança de civisme pretén castigar absurdament accions diàries dels veïns a criteri del policia local que toqui”. Així de contundent s’ha mostrat la Crida per Sabadell aquest divendres en un comunicat en què carrega contra el PSC de Sabadell per la nova normativa. “En el context de repressió actual, qualsevol ordenança que pretengui la convivència mitjançant només el càstig, fracassarà i només generarà un allunyament encara major de les persones a l’Ajuntament”, pronostica la formació anticapitalista, molt crítica amb el document aprovat inicialment el passat mes d’abril en el Ple.

Segons sostenen des de la Crida, “el PSC busca criminalitzar la pobresa”, assegurant que no s’estan aplicant les polítiques socials necessàries per revertir-la a la ciutat. En lloc de promoure els comptadors solidaris d’aigua, assenyalen, “la criminalització de la pobresa que el PSC manté ja fa anys torna a veure la llum amb aquesta ordenança”, apunten.re

Un “sense sentit”

Així, exposen que una família que no pot pagar-se el subministrament d’aigua i la punxa des de la xarxa general és penalitzada per l’empresa i, ara, també és multada per l’Ajuntament. En aquest sentit, censuren que el mateix consistori sancionador sigui qui “no ha tingut en compte els seus criteris d’emergència per instal·lar el comptador solidari”, lamentant que el govern municipal “li ha donat l’esquena”, un fet que titllen de “sense sentit”.

La formació demana que els agents implicats i veïns intervinguin en l’elaboració d’aquesta ordenança. “Hem presentat una quarantena d’al·legacions al document i som conscients que l’ordenança ha tingut un rebombori important entre les veïnes que la coneixien, tot i que el PSC s’ha encarregat que passés desapercebuda per la seva aprovació”, ha explicat la regidora, Anna Lara.

El nou marc normatiu permet perseguir l’incivisme i el vandalisme i sancionar-ho a cop de talonari. Què es podrà sancionar? Posar la música alta o fer soroll a dins o fora de cases, botellots i festes al carrer, no recollir les defecacions dels gossos, deixar les escombraries fora del contenidor, degradar el mobiliari urbà o menysprear la dignitat d’altres persones. S’hi tipifiquen més d’una quarantena d’infraccions lleus, greus i molt greus. I les sancions es mouran entre els 100 i els 3.000 euros, depenent de la gravetat dels fets.

L’Ordenança de civisme i convivència multarà els vàndals amb sancions d’entre 100 i 3.000 euros

Comentaris
To Top