Ciutat

ERC, contra l’ordenança de Civisme: “No podem crear un marc legal que coarti la llibertat d’expressió”

El partit ha criticat la redacció de diversos punts del document, presentant al·legacions

L’ordenança de Civisme i Convivència continua despertant les crítiques entre alguns grups de l’oposició, que han presentat en els últims dies diferents al·legacions. Un dels partits que ha expressat amb més fermesa el seu desacord ha estat Esquerra Republicana, que denuncia que la normativa plantejada “pugui coartar la llibertat d’expressió o la protesta contra decisions d’autoritats” en alguns dels seus punts.

Els republicans han assenyalat diferents aspectes del document. En un fil publicat a les xarxes socials, el líder de la formació, Gabriel Fernàndez, ha apuntat per exemple a la qüestió de l’ús de l’espai públic, amb uns plantejaments que consideren elaborats “a partir de tics classistes, aporofòbics (propis de la fòbia als pobres) o amb poc sentit comú” per part del Govern local.

Les crítiques d’ERC van en la línia de la postura de la Crida, que ja va emetre un comunicat en què argumentava que “l’ordenança de civisme pretén castigar absurdament accions diàries dels veïns a criteri del policia local que toqui”. Segons sostenen des de la Crida, “el PSC busca criminalitzar la pobresa”, assegurant que no s’estan aplicant les polítiques socials necessàries per revertir-la a la ciutat. La normativa es va aprovar inicialment al ple municipal del mes d’abril amb crítiques dels dos partits.

Manifestació per aturar l’ordenança

En paral·lel, la Plataforma Antifeixista de Sabadell ha convocat una manifestació a la plaça de Sant Roc coincidint amb el ple d’investidura, aquest dissabte, 17 de juny, en què es proclamarà Marta Farrés novament alcaldessa de Sabadell. “Rebutgem el govern del PSC”, exposen en un comunicat.

En concret, volen aturar l’ordenança de Civisme i Convivència perquè consideren que “és una normativa mordassa”. Entre altres, sostenen que aquesta normativa, que s’ha d’aprovar definitivament al ple de juliol o setembre, “confereix un desmesurat poder a la policia municipal, sanciona actes de protesta i persegueix la pobresa”.

Convoquen una manifestació en el ple d’investidura: “Rebutgem el govern de Marta Farrés”

Comentaris
To Top