ESPORTS

El Sabadell té un 90,17% de possibilitats de salvar-se si guanya a Lugo

L'afició arlequinada haurà d'estar pendent del Sabadell... i altres resultats / Lluís Franco

Començarà l’última jornada en zona de descens i no depèn d’ell, cert, però el Sabadell aglutina un 90,17% de possibilitats (73 casos favorables entre un total de 81) d’assolir la permanència si és capaç de guanyar el Lugo a l’Anxo Carro, segons l’estudi efectuat pel soci arlequinat i expert en estadística esportiva, Ramon Serravinyals, habitual col·laborador del Diari de Sabadell.

Amb aquesta premissa gairebé fonamental, necessita que es compleixi alguna hipòtesi que afecta Fuenlabrada, Sestao River o Real Unión. Fins i tot podria entrar a escena el Tarazona -encara que té assegurada la salvació matemàtica- davant l’opció d’un possible triple empat.

El conjunt arlequinat té l’average general perdut amb tothom, però, en canvi, surt ben parat en totes les combinacions en les quals hi hagi més de dos equips igualats a punts. La xifra màgica són els 44. L’exemple més clar i factible podria ser un triple empat entre Sabadell, Real Unión (si empata a Riazor) i Fuenlabrada. En aquest cas, baixaria l’equip madrileny. També surt perdent el Fuenlabrada en un hipotètic triple empat (més improbable) juntament amb Sabadell i Tarazona o en un quàdruple entre Real Unión, Sabadell, Tarazona i Fuenlabrada.

Per fer-ho més senzill, si el Sabadell suma els tres punts i arriba als 44, necessita alguna d’aquestes hipòtesis:

1) Empat o derrota del Sestao River (juga al Reino de León davant la Cultural Leonesa)

2) Empat o derrota del Fuenlabrada (juga a casa contra el Cornellà)

3) Empat del Real Unión (a Riazor davant el Deportivo) i victòria del Fuenlabrada

4) Victòria del Fuenlabrada i derrota del Tarazona

Empat, un 44,44%

El Sabadell encara es podria salvar si només aconsegueix l’empat a l’Anxo Carro. Òbviament, baixa el percentatge fins a un 44,44% (4 casos de 9). Caldria una d’aquestes dues caramboles:

1) Derrota del Fuenlabrada

2) Derrota del Sestao i empat del Fuenlabrada

Un cas cruel

Si el conjunt arlequinat empata, es podria consumar un descens força cruel. Amb victòria del Fuenlabrada i derrota del Sestao, igualarien arlequinats i bascos a 42 punts i llavors, l’average particular seria decisiu a favor del Sestao… gràcies al tercer gol encaixat per Ortolá a Las Llanas en l’últim sospir.

En cas de derrota a Lugo, el Sabadell no tindria cap possibilitat matemàtica de continuar a Primera Federació la pròxima temporada.

La combinació més factible per a la salvació del Sabadell: guanyar a Lugo i l’empat del Real Unión

Comentaris
To Top