Arxiu

La plaça Espanya es convertirà en un «petit bosc» a principis del 2018

L’Ajuntament ja ha confirmat el calendari de la segona fase d’obres de la plaça Espanya amb la què s’acabarà la urbanització d’aquest espai. Començaran al maig i finalitzaran al gener del 2018. Aquesta darrera transformació té un cost superior a 1 milió d’euros. 7.1 a 4 col«Rehumanitzar l’espai». Aquest és l’objectiu principal de l’actuació que es durà a terme a la plaça Espanya i que van definir divendres el regidors de Territori i Espai Públic, Maties Serracant i Xavier Guerrero respectivament. La imatge de rotonda que fins a l’inici de les obres de prolongació de Ferrocarrils tenia la ciutat d’aquesta plaça canviarà totalment. Serà així perquè es redueix l’espai destinat a la circulació dels vehicles i passarà a convertir-se en una semirotonda. Una aposta que respon a «la nostra voluntat de transformació: el pas d’una ciutat dominada pels cotxes a la ciutat pensada per a les persones», va dir Guerrero.
A la plaça s’actuarà en una superfície de 9.458 metres quadrats sobre la que s’han projectat diferents espais. El pressupost d’aquesta intervenció supera en poc el milió d’euros. Una inversió que s’acosta als 2 milions si s’hi afegeix el cost de la primera fase d’obres.
Serracant va indicar que la plaça, un «espai de gran singularitat», suposa el pròleg del model de ciutat que defensa l’equip de govern. El seu acabament està lligat a les obres del també anomenat Metro que han empès el consistori a repensar «com utilitzem els espais públics».
Després de nombroses reunions amb els veïns, que segons Guerrero, van participar en la definició del nou espai, la plaça es convertirà en «un petit bosc dins la ciutat». Serà l’únic intercanviador de la ciutat. En aquest punt hi haurà a més de les línies d’autobús, dues estacions, la de Rodalies Renfe i la de Ferrocarrils. A sobre es vol configurar «la façana verda gruixuda que separi l’interior de la plaça de l’anella viària. Per això hi haurà un espai d’infiltració d’amplada variable que allotjarà diversos estrats de vegetació».

Comentaris
To Top