Ciutat

La ofrena floral de l’11-S reivindica un poble català “democràtic i únic”

La ofrena floral de l’11-S reivindica a l’Eix Macià un poble català “democràtic i únic”

L'alcalde Serracant s'apropa a fer l'ofrena floral amb el seu grup municipal, la Crida / MARCEL FERNÁNDEZ

Un any més, la Diada Nacional de Catalunya s’ha celebrat a Sabadell amb una ofrena floral a l’Eix Macià. Allà, Isabel Nágera -representant del Centro Cultural Torre-Romeu- ha llegit un manifest on demanava reivindicar “el caràcter democràtic i únic del poble català”. 

Nágera ha destacat la “diversitat d’orígens” dels ciutadans sabadellencs i els ha demanat lluitar “pel canvi social” -citant l’historiador Josep Fontana- i recordar les persones “injustament empresonades”, especialment els sabadellencs Carme Forcadell i Jordi Cuixart.

Flors per a Catalunya

Un cop acabada la llectura del manifest amb un sorollós “Visca Sabadell! Visca Catalunya!”, s’ha passat a l’ofrena floral en sí, al mig del pont sobre el llac del Parc Catalunya.

Els representants de l’Ajuntament / MARCEL FERNÁNDEZ

Allà han anat primer la ofrena de l’Ajuntament: els membres del govern -excepte la regidora Marisol Martínez, que no hi era perquè ha participat a la ofrena a Barberà del Vallès, on la seva parella llegia el manifest- i els portaveus dels grups municipals del PSC i CiU.

Després, ha estat el torn d’una quarantena d’entitats, entre associacions i partits: aquí han destacat el membres de Sabadell per la Independència-ANC, que portaven unes pancartes reversibles on es llegia “República/Llibertat”, i els de l’Agrupación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros, que han vingut amb vestits folclòrics de flamenques.

Final amb sardanes

L’acte ha conclós amb la interpretació d’Els Segadors per part del Cor Lieder Càmera, dirigit per Josep Vila i Casañas, i després s’ha passat a una ballada de sardanes. Amb música de la Cobla Jovenívola, desenes de persones s’han aplegat a l’altra banda de l’Eix Macià per gaudir del ball català per excelència.

La ballada de sardanes a l’Eix Macià / MARCEL FERNÁNDEZ

Des d’un banc, l’ex sardanista Josep Serra s’ho mira content. “L’ambient sardaner és molt maco i molt sa, és com una gran família”, comenta.

Comentaris
To Top