Ciutat

L'acusació popular demana que el judici per la nova peça del Cas Mercuri es faci aviat

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció considera els fets investigats "d’una gravetat extrema"

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SBDLC), acusació popular en el Cas Mercuri, ha demanat aquest dimecres que es dicti una data pel judici "en el menor temps possible" per tal que "es puguin depurar totes les responsabilitats penals que se’n derivin". "Esperem que amb aquestes noves actuacions judicials i les declaracions dels nous imputats i testimonis, previstes per als propers mesos, es finalitzi la fase d’instrucció d’aquesta peça", han informat en un comunictat.

Publicitat

Beatriz Faura, jutgessa que porta el cas, ha citat com a investigades a 18 persones en relació a l’adjudicació del contracte d’Smatsa per part de l’Ajuntament de Sabadell. Entre elles hi ha directius de l'empresa, alts càrrecs del govern Bustos, el mateix ex-alcalde, i dos regidors actuals del PSC. Des de la Plataforma SBDLC han considert els fets investigats "d’una gravetat extrema" ja que van ser duts a terme per part de càrrecs electes i organitzades per a cometre presumptes delictes "amb la finalitat d’obtenir beneficis particulars, empresarials i partidistes malversant diners públics".

"Novament s’han posat de manifest les pràctiques corruptes i clientelars de l’entorn de Manuel Bustos i dels responsables polítics del PSC, d’alts càrrecs i funcionares municipals, que actuaven en benefici propi i del partit i no de la ciutat. També s’han ratificat les pràctiques delictives de l’empresa SMATSA per tal de fer prevaldre els seus interessos", ha indicat SBDLC en el seu comunicat. Els testimonis i investigats hauran de declarar davant el tribunal entre finals d’octubre i principis de novembre d'aquest 2018.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top