Ciutat

Sabadell es tenyeix de rosa pel Dia Mundial del Càncer de Mama

Aquest divendres se celebra el Dia mundial del càncer de mama. Hi ha previstes diferents activitats

Llaçada rosa a l'Ajuntament l'any passat / LLUÍS FRANCO

Des d’avui divendres fins diumenge la llaçada rosa lluirà a la façana posterior de l’Ajuntament i la font de la plaça de Catalunya s’il·luminarà de color rosa. Són dues accions de l’Ajuntament, a petició de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre el càncer de mama, que aquest 19 d’octubre celebra el seu Dia Mundial.

Coïncidint amb aquesta celebració internacional, Sabadell viurà diferents activitats relacionades. Diumenge, la cursa Women Race d’El Corte Inglés, i el 10 de novembre una trobada solidària d’spinning a la Pista Coberta d’Atletisme. En el primer cas els beneficis aniran destinats a l’Oncolliga i en el segon, a l’AECC.

Conferències i paradetes

Aquest matí, també, dues paradetes al Passeig informen a la ciutadania. Una és de l’AECC i l’altra, de l’associació sabadellenca El far. “La nostra fundadora -que ja va traspassar- va crear l’associació perquè es va trobar malalta de càncer i notava que li faltava quelcom”, expliquen les seves actuals responsables. Seguint aquesta vocació, El far organitza formacions, tallers -de manualitats, cuina o dansa del ventre, per exemple-, teràpies complementàries i, fins i tot, un grup de teatre.

D’altra banda, l’Oncolliga i l’AECC han organitzat dues conferències relacionades. La primera, “El càncer de mama al desnudo. Solucionando dudas”, a càrrec de Sílvia Martínez-Herrada, doctora en Medicina i Cirurgia Plàstica, el 19 d’octubre, a les 19 h, al Centre Cívic de la Creu Alta Cal Balsach. La segona xerrada, “Compartir experiències: conviure amb el càncer de mama”, a càrrec de Marina Garcia, psicooncòloga de l’AECC, tindrà lloc el 23 d’octubre a les 17:30 h, al Casal Pere Quart.

Tallada de cabells solidària a La Vall

Alumnes de La Vall mostren el seu suport al Dia Mundial del Càncer de Mama / CEDIDA

D’altra banda, amb la voluntat de despertar l’esperit més solidari de les alumnes, el col·legi La Vall ha organitzat  una tallada de cabells solidària per fabricar perruques per a dones i nenes en tractament de quimioteràpia que ho puguin necessitar. Les organitzadores han demanat a perruqueres que vagin a l’escola a tallar els cabells de les alumnes -a partir de 3r d’ESO-, mares o antigues alumnes que hi vulguin participar.

Comentaris
To Top