Ciutat

La DGT vol que els patinets elèctrics no vagin per la vorera i que no passin de 25 km/h

Un home baixa per la Rambla amb un patinet elèctric / LLUÍS FRANCO

La Direcció General de Trànsit (DGT) treballa en una normativa per regular l’ús del patinet elèctric a les ciutats d’arreu de l’Estat. Segons fonts de la DGT, la normativa establirà la prohibició d’anar per la vorera i també limitarà la velocitat a 25 km/h. L’anunci arriba l’endemà que hagi transcendit que a l’estiu es va produir la primera víctima mortal per un patinet elèctric. Els fets van passar a Esplugues de Llobregat, quan un patinet conduit per dues persones va atropellar una anciana de 92 anys que, posteriorment, va morir. Aquesta normativa serà d’àmbit estatal i es concep com un marc comú per a tots els ajuntaments, tot i que posteriorment cada consistori podrà ampliar-la.

La DGT s’ha posat a treballar per actualitzar la normativa que afecta la circulació dels vehicles de mobilitat personal que afecta els patinets elèctrics. Actualment hi ha una instrucció breu del 2016 (de només 3 pàgines) que regulava l’ús d’aquests vehicles i que es va remetre als ajuntaments perquè cadascun d’ells en el seu àmbit prengués les mesures que considerés.

Ara, però, fonts de la DGT reconeixen que hi ha hagut un ‘boom‘ en l’ús d’aquests patinets i que cal posar ordre perquè ja s’han generat conflictes a les ciutats i també hi ha hagut víctimes, com l’anciana que va morir a l’estiu a Esplugues atropellada per un patinet on viatjaven dos persones.

Per això la DGT treballa en una instrucció nova que afectarà tot l’Estat tot i que donarà l’oportunitat als ajuntament d’ampliar-la. Fonts de la DGT apunten que serà una instrucció “de mínims” per tal de donar marge als ajuntaments per ampliar supòsits segons les característiques de cada ciutat o municipi.

Comentaris
To Top