Ciutat

L’aeroclub de Sabadell va advertir fa 15 anys del perill que suposava construir la benzinera

L’Aeroclub va advertir fa 15 anys que la benzinera era un perill

La grúa retira les restes de l'avioneta / VICTÒRIA ROVIRA

L’accident aeri d’ahir a Badia del Vallès ha tornat a obrir el debat sobre els problemes de seguretat que aquest genera a la zona. Per un cantó la Coordinadora de Moviments Veïnals del Vallès i representants dels ajuntaments de Sant Quirze, Barberà i Badia denuncien que la infraestructura ocasiona problemes i genera situacions de perill. Per l’altre cantó, l’aeroclub es defensa.

En unes declaracions a TV3, representants del club d’aviació han informat què fa 15 anys van advertir del perill que suposava la construcció de la benzinera tant a prop de les instal·lacions. Tot i que reconeixen que la ubicació compleix amb la legalitat, consideren que l’edifici pot suposar un perill a l’hora de fer aterratges i enlairaments per estar en línia recta amb la pista d’aterratge.

En unes declaracions al mateix mitjà, s’ha informat que les dues persones mortes a causa de l’accident eren pilots veterans de l’aeroclub de Sabadell.

Crítiques polítiques

 A les crítiques rebudes pel Moviment Veïnal del Vallès, s’ha de sumar la de diferents representants polítics dels municipis que rodegen l’aeroport. L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, ha denunciat “la inseguretat” de l’aeroport a través de Twitter. “No ens cansarem de denunciar la inseguretat amb la que vivim a Sant Quirze, Barberà i Badia sotmesos a l’aeroport de Sabadell”, assegurava Oliveres.

L’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, coincideix amb Oliveras i ha mostrat la seva “voluntat ferma per buscar solucions que garanteixin la seguretat del nostre municipi”.

El regidor de Territori i Medi Ambient de Barberà del Vallès, Fabià Díaz Cortés, ha assegurat a través de Twitter que cal prendre mesures. “Els avisos i advertiments dels nuclis urbans propers a l’aeroport no són cap broma i caldrà prendre mesures. Barberà del Vallès no pot continuar amb aquesta situació de perill”, assegurava el regidor.

Antecedents amb morts en l’històric d’accidents a l’aeroport de Sabadell

Comentaris
To Top