Ciutat

El Moviment Veïnal del Vallès denúncia la inseguretat de l’aeroport

La Coodinadora Veïnal del Vallès titlla de “crònica d’un accident anunciat” l’accident aeri de Badia

Treballs per retirar l'avioneta ahir a la nit / VICTÒRIA ROVIRA

“Crònica d’un accident anunciat”, així defineix la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès l’accident aeri que es va saldar amb dues víctimes mortals aquest divendres a la tarda a Badia del Vallès. L’entitat que aplega associacions i federacions de veïns de Sabadell, Sant Quirze, Barberà i Badia, entre d’altres, s’ha mostrat molt crítica amb l’actuació de l’administració respecte a l’aeroport de Sabadell.

En unes declaracions recollides per l’ACN, l’entitat alertava de la “perillositat” que suposa l’aeroport en un “àrea tant poblada com aquesta”, i també reclamava el trasllat dels vols amb avionetes privades a Manresa o Igualada, on aquestes instal·lacions “no estan vorejades per població civil”.

En un comunicat, l’entitat veïnal denuncia “negligències” per part de les autoritats respecte a l’aeroport. La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès recorda que no és el primer accident que es produeix i que l’any 2005, després de l’accident a Sant Quirze, es va constituir una comissió per tractar la seguretat de l’aeroport pels municipis que el rodegen.

L’entitat veïnal assegura que la comissió “va estar anys sense reunir-se” i que “casualment” es va convocar amb el naixement de la Coordinadora de les Federacions i Associacions Veïnals del Vallès Occidental Est. Al text, “lamenten” que “l’ajuntament de Sabadell, sense saber per què, no ha participat de les reunions”. L’entitat explica que hi ha “opacitat” respecte a la informació sol·licitada sobre la seguretat de l’aeroport, i assegura que les respostes donades no són creïbles.

El Moviment Veïnal del Vallès demana que “les reunions de la Comissió deixin de ser merament formals i siguin operatives”. “Per fer-ho és necessari que s’assumeixi el potencial perill que suposa l’aeroport als municipis que el rodegen”, asseguren al text.

Comentaris
To Top