Ciutat

ERC el defensa i la Crida s’oposa al trasllat de l’oncologia pediàtrica del Taulí al Vall d’Hebron

El Parc Taulí en una imatge d'Arxiu / ACN

L’hospital Taulí perdrà el servei d’oncologia pediàtrica aquest mes de febrer, perquè es traslladarà a l’hospital Vall d’Hebron. Segons ERC, es tracta d’una mesura que millorarà la qualitat assistencial dels pacients. Els republicans argumenten en un comunicat que “la qualitat existent al Vall d’Hebron és única i excel·lent, ja que compta amb una expertesa que el fan considerar entre els millors hospitals del continent”. Així, des d’Esquerra de Sabadell defensen la posició del departament de Salut de la Generalitat de concentrar el servei en un hospital de referència; un departament liderat per la republicana Alba Vergés.

D’altra banda, un dels socis de govern d’Esquerra al govern local, la Crida per Sabadell, s’oposa al trasllat d’aquest servei oncològic i demana paralitzar-lo. En un comunicat, la Crida referma el seu ferm compromís amb una sanitat “pública, de qualitat, universal i de proximitat”. Els anticapitalistes consideren que els debats sobre la reordenació del sistema sanitari “en cap cas poden anar en detriment d’un model sanitari proper al territori i d’uns serveis el màxim d’adequats a les necessitats de les habitants de Sabadell i de la resta dels catorze municipis als quals l’Hospital Taulí dóna servei”.

Per la seva part, des d’ERC consideren que no es tracta d’una mesura d’estalvi sinó de millora de la qualitat mèdica. En el comunicat posen de relleu que el Taulí atén una mitjana de 9 casos oncològics infantils nous per any, citant dades el departament de Salut, quan el Sistema Nacional de Salut apunta que calen 30 casos anuals per mantenir les majors probabilitats d’èxit dels tractaments, xifra que sí que es dona a l’hospital barceloní.

El tinent d’alcalde i candidat dels republicans a les eleccions municipals, Juli Fernàndez, defensa que es tracta “d’una d’evidència científica per millorar la qualitat del tractament i obtenir la màxima probabilitat d’èxit”. Tot i així, remarquen que “només” s’han de traslladar els serveis que veritablement millorin la qualitat assistencial, i demanen que es mantiguin al Taulí els que s’hi puguin fer en les millors condicions i siguin més còmodes per a les famílies.

Els republicans denuncien que sobre aquest tema hi ha hagut una “campanya irresponsable efectuada per representants del PSC a Sabadell i de la comarca, on alarmaven del tancament d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí”. Des de la Crida creuen que hi ha hagut una manca de transparència des de la Generalitat ja que asseguren que no s’ha informat prèviament del trasllat ni als ajuntaments afectats ni al propi hospital.

Comentaris
To Top