Ciutat

CatSalut i Ajuntament s’asseuen a negociar

El Servei Català de Salut ha escoltat a l’Ajuntament i evaluarà si alguna activitat pot seguir al centre

El Parc Taulí en una imatge d'Arxiu / ACN

Segons ha informat el Servei Català de la Salut (CatSalut), aquesta dilluns a la tarda s’ha produït una reunió amb l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el segon Tinent d’Alcalde, Juli Fernàndez i el regidor de Salut, Ramon Vidal. CatSalut ha explicat que en aquesta trobada s’ha informat del procés del trasllat i ha escoltat les reivindicacions de l’Ajuntament.

En el mateix document, CatSalut informa que “s’ha compromès a estudiar diverses possibilitats, per avaluar quina activitat és susceptible de mantenir al centre”. Per tant, podria haver alguna possibilitat de no derivar tots els serveis.

El Servei Català de la Salut també ha justificat el trasllat, fent-ho d’acord amb els estàndards de bona pràctica en oncologia pediàtrica promoguts per la Societat Europea d’Oncologia Pediàtrica. En aquests, “se situa en 30 el nombre mínim de nous casos per any i per centre, per a mantenir una bona expertesa”, informaven al text.

“Aquesta xifra ha estat avalada per un acord del Consell Interritorial del Sistema Nacional de Salut del passat mes de setembre”, explicaven al comunicat. CatSalut ha informat que a Catalunya hi ha 200 nous casos anuals i, només 9 al Taulí. Una xifra molt per sota de l’estipulat, i també de la confirmada aquest matí per Marta Farrés, a qui el President del Taulí, li havia donat una xifra de 17. Segons CatSalut, “la capacitat terapèutica disponible a Vall d’Hebron és simplement impossible de reproduir en un altre centre que no tracti un volum similar de casos”.

Reforçament d’altres serveis

El Servei Català de la Salut també ha explicat que hi ha altres reordenacions en marxa i, mentre que el Parc Taulí perd el servei d’oncologia pediàtrica, es “veurà reforçat en altres serveis”. Segons CatSalut, l’hospital sabadellenc serà el centre de referència del Vallès Occidental i del Bages en cirurgia oncològica d’ovari, també incorporarà el servei d’implantació de Dispositius Automàtics Implantables – marcapassos d’alta complexitat-.

Comentaris
To Top