Ciutat

L’oposició reacciona sobre l’acord per la residència pública

El solar on ha d'anar la residència, a tocar del Parc Central del Vallès / LLUÍS FRANCO
El solar on ha d'anar la residència, a tocar del Parc Central del Vallès / LLUÍS FRANCO

[Per Aleix Pujadas i Marta Ordóñez]

El PSC, PP i Ciutadans presentaran una moció al ple perquè s’estudiï un model de conveni amb la Generalitat sobre la construcció de la residència sud que “no suposi una llosa per a les finances de l’Ajuntament” i que el signi el proper govern. L’anunci arriba el mateix dia que l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han signat l’acord per a la construcció de l’equipament.

La moció també reclama la construcció i posada en marxa de la residència i exigeix a la Generalitat el compliment dels compromisos adquirits amb la Plataforma d’Entitats per a la Residència del Sector Sud de Sabadell i que la gestió també la faci el govern català.

En aquest sentit, tots els partits han titllat d’electoralista l’estratègia del govern.

La candidata del PSC a l’alcaldia, Marta Farrés, veu necessària la construcció de la residència, però independentment d’això, veu amb preocupació les arques municipals. L’Ajuntament avançarà els diners que costi l’equipament, i Farrés alerta que “això no suposi un risc per a les finances”.

Pel portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, l’anunci d’aquest divendres posa de manifest un “incompliment flagrant” de la Generalitat; “ens han enganyat”, defensa, perquè culpa el govern català de no haver complert els compromisos anteriors. És per això que Ciutadans creu que “si ara la construcció, el manteniment i la gestió la fa l’Ajuntament, no calia trigar tant a fer-la”, i apunta que ja s’hauria pogut fer abans. Hernández considera que la construcció de la residència és “urgent” i creu que “fa falta”, tot i així retreu al consistori que “no es pot fer electoralisme amb els diners dels sabadellencs”.

El portaveu del PP, Esteban Gesa, ha carregat contra la decisió d’assumir econòmicament la construcció de l’equipament. “Residència sí, en aquestes condicions no. No som el caixer automàtic de la Generalitat, que deixin de gastar-se els recursos en festes, dinars a Waterloo i embaixades”, ha criticat.

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha celebrat la notícia i demana que sigui el Taulí qui gestioni la residència pública “per optimitzar els recursos que tenim a la ciutat”.

Comentaris
To Top