Ciutat

Signen l’acord per construir una residència pública amb 102 places

La signatura de l'acord / VICTÒRIA ROVIRA

Es tracta d’un projecte de més de 5.000 metres quadrats

La signatura de l'acord / VICTÒRIA ROVIRA

Després de tretze anys de compromisos incomplerts, tot apunta que la residència pública de Sabadell serà més que un projecte. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i l’alcalde Maties Serracant han acordat  construir l’equipament que tindrà 102 places públiques –98 de les quals estaran concertades amb la Generalitat i la resta quedarà a disposició de l’Ajuntament.

Es tracta d’un projecte de més de 5.000 metres quadrats, que s’ha plantejat a partir de la revisió del projecte aprovat el 2007 per canvis en la normativa i que ha permès ampliar el nombre de places en 12. “Avui fem viable un dèficit històric de Sabadell”, ha dit Serracant. L’equipament també comptarà amb un centre de dia amb capacitat per 25 persones i un centre de serveis socials. Les habitacions seran individuals, amb bany adaptat per a cada persona.

L’Ajuntament assumirà la construcció de la residència a través de l’empresa pública VIMUSA, que suposarà una inversió de 8,4 milions d’euros. Per la seva part, el govern català aportarà anualment uns 2,283 milions d’euros en vista a 25 anys, “tot i que és un acord indefinit”, deia el conseller.

De gestió pública

“El model arquitectònic, d’intervenció i de gestió de l’espai presentaran un proposta innovadora, centrada en les persones”, ha explicat Serracant. En aquest sentit, es treballarà amb unitats de convivència “per que els residents sentin que viuen a una casa”, ha matisat el conseller El Homrani, i ha afegit que la gestió pública assegura “la qualitat i l’excel·lència del servei”. La gestió pública està garantida, tot i que encara no s’ha especificat qui se’n farà càrrec .

Properament, l’Ajuntament convocarà, d’acord a la normativa de licitació d’obra pública, un concurs d’idees per escollir entre les propostes de disseny que es presentin la millor opció constructiva. La previsió és començar les obres a finals del 2020 i inaugurar l’equipament l’any 2022.

Les crítiques

El que no ha convençut gaire a la Plataforma per la Residència Pública és que l’Ajuntament assumeixi la construcció de l’equipament. “Ens reafirmem en que és competència de la Generalitat, al que s’havia compromès, i Sabadell no hauria d’assumir cap part d’aquesta inversió”, apunta Fernando Francisco, membre de la plataforma.

Unitat pel Canvi (UpC) lamenta que la Generalitat no hagi complert els compromisos en el que es responsabilitzava del pagament integral. Al seu torn, Guanyem considera que és una oportunitat que no es pot deixar passar tot i que no comparteixi la totalitat de l’acord

Comentaris
To Top