Publicitat
Ciutat

L'acord per la residència pública no és vinculant

L'entesa de l'Ajuntament amb la Generalitat per la residència pública està pendent d'un conveni. El proper govern el podria tirar enrere

El solar on ha d'anar la residència, a tocar del Parc Central del Vallès / LLUÍS FRANCO

L'acord que van signar divendres passat l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per la construcció d'una residència pública al sud de la ciutat és un protocol, "una declaració d'intencions", segons Serracant. Per tant, no és vinculant i el proper govern local se'n podria desdir; "fins i tot una llei es pot canviar per una altra llei, tot es pot canviar", ha reconegut Serracant, que confia que "tothom vol que es faci la residència".

El proper pas és signar el conveni entre Ajuntament i Generalitat per a la construcció de l'equipament, on es detallaran les obligacions de les dues parts i s'haurà de materialitzar el compromís de la Generalitat de fer-se càrrec de 98 places concertades de residència -de les 102 que tindrà- i 25 de centre de dia. Aquest document s'haurà de validar al ple municipal, però a hores d'ara no hi ha calendari per a la seva signatura. Es farà el més aviat possible, "així que poguem", segons Serracant.

Publicitat

L'alcalde ha reivindicat que "nosaltres hem dibuixat un full de ruta, és el millor acord que hem pogut tenir amb la Generalitat. A través d'aquest full de ruta farem tots els passos necessaris, si no en aquest mandat en el següent". I Serracant defensa que tant l'Ajuntament com la Generalitat assumeixen la "responsabilitat" de construir una residència que creu que fa massa temps que Sabadell està esperant. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top