Publicitat
Ciutat

Educació dóna esperança als germans d’alumnes de La Trama amb risc de quedar fora de P3

“En una situació d’excepcionalitat com aquesta, estem disposats a incrementar el ratio d’alumnes”, diuen des d’Educació

Façana de l'escola La Trama, al carrer de l'Estrella / LLUÍS FRANCO

“En una situació d’excepcionalitat com aquesta, estem disposats a incrementar la ràtio d’alumnes i destinar-hi els recursos necessaris”. El director dels Serveis Territorials del departament d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, ha volgut transmetre així calma als pares i mares de l’escola La Trama que patien per si alguns dels seus fills no tenen plaça a P3 l’any vinent.

A hores d’ara, hi ha 29 famílies de l’escola amb nens i nenes que començaran P3 el curs vinent, però la direcció de La Trama els va avisar dilluns que només s’obrirà una línia, de 25 places. Davant la possibilitat que quatre germans d’alumnes quedessin fora, els pares i mares van crear una comissió i es van posar en contacte amb l’Ajuntament, els diferents grups polítics, la Síndica de Greuges i la demarcació territorial del departament d’Educació.

Des d’aquest darrer organisme arriba el missatge tranquilitzador: “no és una situació fruit de l’atzar, és una possibilitat que estava contemplada”, ha explicat Viñas, i ha afegit que si finalment els 29 nens i nenes s’apunten a la preinscripció, la comissió de garanties pot demanar un increment del 10% del rati d’alumnes. “D’entrada, les ofertes només poden ser de 25 places, però hi ha mecanismes per ampliar-ho després”, destaca.

Aquest vespre, aprofitant una visita del regidor d’Educació de l’Ajuntament -Joan Berlanga- al centre, els pares i mares afectats han convocat una concentració. Originalment era per protestar contra aquesta situació amb el lema Els germans de La Trama es queden a La Trama, però apunten que ara pot ser que es reuneixin per celebrar-ho.

Les famílies de La Trama es mobilitzen per evitar que quatre germans d’alumnes quedin fora de P3

Publicitat
Comentaris
To Top