Ciutat

“Teixint els barris”, el projecte guanyador per urbanitzar el passeig sorgit del soterrament a Can Feu – Gràcia

Aquest és el projecte guanyador del concurs per urbanitzar el nou passeig sobre les vies del soterrament dels FGC

Un dels 'renders' que visualitzen com quedarà la urbanització del soterrament del tren a Can Feu - Gràcia / CEDIDA

“Teixint els barris” és el projecte guanyador del concurs que l’Ajuntament va posar en marxa per urbanitzar l’espai que ha quedat damunt de les vies soterrades dels FGC que separaven els barris de Can Feu i de Gràcia. L’obra es farà entre el passeig de Can Feu i la Rambla d’Ibèria i no començarà “fins a començaments del 2020”, segons el consistori.

La proposta guanyadora aposta per les àrees de jocs i guinguetes, introdueix plaques fotovoltaiques per il·luminar la zona i incorpora pèrgoles. També s’ha pensat en un itinerari verd i un arbrat potent. Concretament, els elements que caracteritzen aquesta proposta són els següents:

Les pèrgoles com a elements comuns i repetits al llarg de tot l’espai, des del passeig de Can Feu fins a l’estació Can Feu – Gràcia –fins i tot damunt de la rambla d’Ibèria, la qual queda incorporada en el paisatge urbà tot i que hi continuaran passant cotxes.

L’eliminació del pont de vianants per tal de deixar en aquell àmbit una gran plaça cívica.

– La presència d’un itinerari verd que evita les línies rectes. Aquest verd s’aconseguirà amb arbres –a les vores– o amb arbusts i herbàcies –damunt de la llosa.

Un amfiteatre a l’actual aparcament de l’estació Can Feu – Gràcia, que passa a ser verd i amb reducció sensible de places d’aparcament.

– La presència de diverses àrees de joc infantils.

– La creació de zones d’infiltració d’aigua a tot el recorregut –que culmina en tres basses al parc de Can Feu– i la recuperació del torrent que hi dona nom.

– La voluntat de cosir els dos costats de l’antiga via pensant en recorreguts transversals a peu per a la ciutadania.

Aquestes són algunes de les previsualitzacions que els autors del projecte han presentat, juntament amb extractes del seu text:

El jurat ha valorat positivament la proposta “per la qualitat i coherència de la seva estructura urbanística, arquitectònica i integral i per l’encaix territorial amb l’espai públic existent”, segons l’ajuntament. L’equip guanyador, el formen Eduard Fenoy i Associats SLP. Rebran 98.000 euros per redactar el projecte executiu de la primera fase de les actuacions –la que va des del passeig de Can Feu fins al carrer de Sobarber– i de direcció de l’obra.

Comentaris
To Top