Ciutat

Un concurs decidirà el futur nou espai a Can Feu i Gràcia

Les obres de soterrament dels Ferrocarrils als barris de Can Feu i Gràcia deixarà un nou espai públic a la ciutat. L'Ajuntament ha engegat un concurs per decidir què es col·loca en aquest futur nou espai. Segons el consistori, aquest nou espai és una gran oportunitat per crear un nou espai públic verd i que el pugui gaudir la ciutadania. L'objectiu principal serà connectar els dos costats de la via, però també implica l'entrada del parc de Can Feu al centre de la ciutat.

El projecte tindrà un pressupost de 205 milions d'euros i es preveu que es pugui adjudicar de cara al desembre. A més, i està finançat al 50% pel Fons de Desenvolupament Regional de la Comissió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI)

El concurs, que estableix 3 fases d’actuació per a tot l’àmbit de proposta, ha de projectar els nous espais verds, saludables, amb confort, de qualitat ambiental i fent atractiu el recorregut a peu i amb bicicleta, reforçant l'estructura en xarxa verda a Sabadell.

Els participants hauran de trobar l'equilibri entre la qualitat arquitectònica paisatgística de la proposta, de caràcter funcional, ambiental i cultural, tenint en compte criteris de mobilitat sostenible. També es prioritzarà els projectes que tinguin en compte i prioritzin els desplaçaments a peu i amb bicicleta.

Els partcipants, a més, també hauran de tenir en compte tres elements estratègics pel projecte: connectar parcs i espais verds, entrellaçant la xarxa verda formant un continu d’espais verds des del parc de Can Gambús - parc de Can Feu fins al Centre. Connectar transversalment els barris de Can Feu, de Gràcia, sector conegut com dels Planetes i Hostafrancs, històricament fracturats per la via ferroviària. Projectar i disposar d’un nou espai lliure, no existent fins a l’actualitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top