Ciutat

Josep Maria Benaul: “Ràdio Sabadell s’ha de replantejar”

El nou director de la Fundació Bosch i Cardellach, Josep Maria Benaul, assegura que cal replantejar el futur de l’emissora

Benaul, en una imatge d'arxiu / D.S.

Aquest divendres el nou president de la Fundació Bosch i Cardellach, l’historiador sabadellenc Josep Maria Benaul, ha denunciat que des que es va acabar l’època Bustos fins ara Ràdio Sabadell no ha canviat. Ho ha dit en una entrevista a la mateixa emissora on ha reclamat que es faci un estudi d’audiència per valorar si té interès per la ciutat. Ell mateix ha dit que no l’escolta. En difondre’s les declaracions de Benaul, la xarxa, especialment Twitter, s’ha omplert de missatges de suport a la ràdio pública.

La periodista Mireia Sans ha entrevistat Josep Maria Benaul al programa ‘Al matí’, i ha començat recuperant unes antigues -no s’ha especificat la data- declaracions de l’historiador. “S’han fet inversions poc afortunades, com crear una ràdio municipal, i aquí sembla que encara estiguem en l’època del bustisme”, va dir aleshores.

I avui s’hi ha reafirmat, reclamant que l’Estudi General de Mitjans (EGM) xifri l’audiència de Ràdio Sabadell. Un cop fet si resulta que l’audiència “és ínfima”, com creu, potser s’haurà de replantejar el futur de l’emissora. Per refermar la seva tesi, Benaul ha assegurat que “sortiré d’aquesta entrevista i no em dirà ningú que m’ha sentit; n’estic convençut”.

Benaul ha apuntat que l’emissora municipal “és una creació” de l’exalcalde Manuel Bustos “i els seus còmplices” per fer-se “autobombo i propaganda”. Tot i creure que Ràdio Sabadell es va crear per aquest motiu, també ha apuntat que es pot transformar; “però si ho transformes, han passat quatre anys i no funciona, s’ha de replantejar perquè els recursos d’una administració pública són limitats”, ha afegit.

‘No cal una ràdio pública’

Benaul creu que Ràdio Sabadell segueix la línia editorial del govern quadripartit, però manté que “no crec que les institucions municipals hagin de tenir mitjans de comunicació”. Considera que els ajuntaments han de tenir “altres tipus d’institucions com no han de tenir fàbriques de fer samarretes”.

La de Ràdio Sabadell ha estat la primera entrevista que Benaul ha concedit com a director de la Bosch i Cardellach, tot i assegurar que les declaracions les feia a títol personal.

A la xarxa, els mateixos professionals de la ràdio han protestat i s’han mostrat indignats pels comentaris de Benaul. El màxim responsable periodístic de l’emissora, Sergi Garcés, ha assegurat que es tracta “d’una falta de respecte absoluta cap a la gent que treballa a Ràdio Sabadell”.

Josep Maria Benaul, escollit per unanimitat com a nou director de la Bosch i Cardellach

Comentaris
To Top