Ciutat

Violació múltiple de Sabadell: la víctima identifica el darrer investigat

Violació múltiple de Sabadell: la víctima identifica el darrer investigat en el lloc dels fets

Manifestació feminista davant de la nau on es va produir la violació (arxiu) / Victòria Rovira

La víctima de la violació múltiple de Sabadell ha hagut d’afrontar una nova cita judicial aquest matí. La noia –veïna de la ciutat de 18 anys– ha tornat als Jutjats de Sabadell a petició de la Fiscalia per a intentar trobar una explicació a l’incident que es va produir en la roda de reconeixement amb el darrer detingut, M.B. La noia l’ha reconegut a la nau la nit de l’agressió sexual.

L’advocat de la víctima va intercanviar unes paraules amb la noia, instants abans de la roda, el que va provocar que el jutge invalidés el procediment i conseqüentment l’investigat quedés en llibertat provisional. Aquest no va ser l’únic incident que es va produir en relació amb M.B.: la víctima i la seva mare es van topar amb ell al Centre de Sabadell.

Un error en la roda de reconeixement deixa lliure un dels detinguts per la violació

El reconeix a la nau

Segons fonts judicials, i després de l’incident en la roda de reconeixement, la víctima ha reconegut M.B., el darrer detingut per la violació, com una de les persones que es trobaven a la sucursal bancària la matinada del passat 3 de febrer, quan es va produir la brutal agressió sexual. No ha indicat, segons les mateixes fonts, el seu grau d’implicació en els fets. La víctima ha apuntat que no sap de què coneix a l’individu.

M.B. va declarar en el seu moment que ell va ser a la nau durant la nit, tal com apunta la víctima. No obstant això, va assenyalar que no va veure cap noia i que tot el que va fer en l’antiga sucursal de la carretera de Terrassa va ser dormir en una cadira de la sala principal, sense despertar-se en cap moment.

Un episodi de pànic impedeix declarar a la víctima de la violació

La versió d’M.B. contradiu de moment els indicis amb què treballen els Mossos. S’apunta que tres persones, dues elles identificades amb l’ADN –Mohammed A. i el fugit de la justícia i en parador descongut Khalid O.–, com a presumptes autors d’una agressió sexual múltiple, repetida, durant la nit de 3 de febrer. Tot mentre sis persones, sempre suposadament, observaven impassibles mentre es duia a terme l’agressió.

Els incidents, segons la víctima

La víctima ha declarat en seu judicial sobre els dos incidents relacionats amb M.B. El primer va tenir lloc en la roda de reconeixement, quan l’advocat de la noia es va dirigir a la víctima, el que va invalidar el procediment. Segons ella, l’advocat no va assenyalar qui era l’investigat, sinó que només la va animar.

D’altra banda, segons les mateixes fonts judicials, la víctima també ha parlat sobre la seva topada amb M.B. en ple Centre de Sabadell fa unes setmanes. La noia, que va patir un episodi d’ansietat posteriorment, ha explicat que el va veure però que “ell no es va acostar en cap moment”.

Comentaris
To Top