Ciutat

Un error en la roda de reconeixement deixa lliure un dels detinguts per la violació

L’últim detingut per la violació queda en llibertat amb càrrecs després d’una irregularitat en el procediment d’identificació

L'antiga sucursal bancària, ara tapiada, on s'hauria produït la violació / Victòria Rovira

El darrer detingut per la violació múltiple de Can Feu, M.B., ha quedat en llibertat amb càrrecs després de comparèixer als Jutjats de Sabadell. L’home va ser detingut ahir a Mataró i avui ha passat a disposició judicial. La víctima de l’agressió sexual, una veïna de Sabadell de 18 anys, l’ha reconegut en la roda d’identificació, que el jutge no obstant ha considerat que no era vàl·lida perquè s’ha produït un incident greu.

El titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, ha decidit per l’home una situació de llibertat amb càrrecs, amb compareixences setmanals en el jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori. D’aquesta manera, només un dels nou investigats per l’agressió sexual és a presó.

Els Mossos detenen un novè home per la violació múltiple de Sabadell

La prova de reconeixement, invalidada

Una de les raons per les quals el magistrat ha deixat en llibertat el detingut ha estat per la invalidesa de la roda de reconeixement. Segons ha explicat el jutge, l’advocat de la víctima ha dit “alguna cosa en veu baixa” a la testimoni, just abans d’entrar a la sala de reconeixements, un fet que considera “totalment irregular”.

Per aquest motiu, el jutge desestima la prova, que assegura que hauria aturat en aquell mateix moment si hagués sabut la irregularitat i esperarà ara a rebre els resultats de l’anàlisi de l’Institut Nacional de Toxicologia a partir de les mostres biològiques aportades pel mateix investigat.

Diu que no hi havia cap noia

Segons ha exposat el jutge en la interlocutòria, M.B. va ser identificat per primera vegada el matí del 3 de febrer en la mateixa nau on es va produir l’agressió sexual. Aleshores no se’l va detenir. De fet, el jutge apunta que no tenia constància que la policia catalana l’estava cercant, a partir dels atestats policials realitzats amb anterioritat.

En seu judicial, M.B. ha reconegut haver anat al lloc de la violació la nit del 3 de febrer, però ha apuntat que no hi havia cap noia a l’antiga sucursal bancària. Ha explicat que es va adormir en una cadira de la nau principal i que no es va despertar en cap moment.

Comentaris
To Top