Oci i cultura

“Quan vam començar amb Els Catarres no teníem previst poder viure de la música”

Catarres
/ Cedida

El 2011 Els Catarres van arribar com un llamp al panorama musical català, i ho van fer per quedar-s’hi. Amb el seu tema Jenifer van guanyar-se el cor de tot el públic,  i 8 anys i 6 àlbums després segueixen trepitjant amb força els escenaris de tot Catalunya i també fora del territori. El grup està format per 3 persones: l’Èric Vergés, el Jan Riera i la Roser Cruells.

Roser Cruells va començar al contrabaix, però en l’últim àlbum, amb un salt a un so més electrònic, ha fet el salt al baix elèctric. Parlem amb ella per desgranar al grup abans del seu concert a La Faràndula de Sabadell aquest dissabte a les 21 h.

En menys d’un any des de la formació del grup ‘Jenifer’ es va convertir en un èxit. Us va arribar totalment d’imprevist?

Totalment! Al grup no preteníem viure de la música. Ja ho havíem intentat moltes vegades i haviem vist que era molt complicat. De fet vam fer un format de grup molt pràctic i fàcil de tocar per llocs petits i bars que ens poguessin contractar fàcilment. I ens va venir molt de nou, però ho vam veure com una oportunitat per poder-nos-hi a dedicar plenament i al cap d’un any ja estàvem girant amb una banda sencera.

Fins ara heu seguit un estil molt concret, però al mateix temps heu anat cap a un so més electrònic. Teniu aquesta evolució pensada des de l’inici?

La veritat és que no. Al principi volíem un so molt acústic pel tema de poder-ho transportar fàcilment i que fos el més real possible. Això ho vam anar mantenint de gira en gira, i just abans de fer el “parón” ara fa un any i mig vam fer un concert elèctric per despedir la gira. Ens va agradar la sonoritat que tenia i la contundència que agafaven les nostres cançons. I vam pensar que la pròxima vegada que treguessim un disc seria una cosa a tenir en compte. Vam pensar que el so d’Els Catarres no passava per ser un grup acústic sinó que era la barreja de les nostres veus, la temàtica de les cançons i no tant amb la sonoritat.

I descarteu tornar a un so acústic en un futur?

No descartem tornar a ser acústics o donar-li una volta més i ser una altra història totalment diferent. Creiem que Els Catarres no és la manera com ho vestim sinó que tenim una essència que sempre sona a Catarres. Però ara mateix estem molt còmodes i ens quadra molt aquest so elèctric.

Us vau prendre un temps de descans per crear. Teniu pensat tornar-vos-hi a posar?

Ara estem amb els concerts de l’últim àlbum que acabarà al novembre al Sant Jordi Club. A partir d’aquí ens tornem a agafar una època de descans. No sabem encara ben bé quants mesos seran, però tenim moltes ganes de compondre i de fer cançons noves i de tornar a fer un disc. No sé si tardarem el mateix, però tindrem un temps per parar.

De moment, però, encareu l’estiu, la temporada forta de concerts.

Durant aquests dos anys de gira no hem parat massa. Tenim la sensació que se’ns han ajuntat molt els concerts, però ara ja sí que estem fent la pujada cap a l’estiu que segur que arrencarà fort. Però ens ve molt de gust.

Comentaris
To Top