Diners

La prohibició de les rebaixes, el nou hàndicap del comerç davant els gegants ‘on-line’

Rebaixes d'estiu a una botiga del Centre / Victòria Rovira

Nou pal a les rodes del petit comerç. Dijous, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aixecava un nou mur als comerciants amb la prohibició de fer rebaixes a les botigues físiques. L’objectiu, segons el ministre, és evitar qualsevol mena d’aglomeració. Aquesta norma, que va aparèixer per primer cop al BOE del dissabte passat i que dijous Illa justificava, no ha convençut els comerciants de Sabadell, que veuen un greuge comparatiu respecte a les grans plataformes d’Internet.

“O tots o ningú”, exigeixen els comerciants. De fet, aquesta restricció no afecta les vendes en oferta o promoció que es realitzin a través de pàgina web, fet que els comerciants veuen com una nova “amenaça”. Si el comerç on-line ha fet un nou esprint durant l’estat d’alarma, aquesta mesura “ens deixa en un pla molt allunyat”, exposa Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre.

Si bé és cert que hi ha botigues que han apostat per la venda per Internet, les grans plataformes s’emporten la porció més gran del pastís. N’és un exemple Modas Paqui, que ha decidit vendre els seus productes via on-line. “Només representa un 1% de les vendes”, lamenta. Un cas diferent és el de Merceria Ana, que estava fent liquidació per jubilació des de principis de març i ara haurà de deixar l’oferta en pausa. 

Publicitat

Tampoc no entenen la mesura. “Cal incentivar les compres i les rebaixes són una eina que tenim per fer-ho”, lamenta Manolo González, des de l’Associació de comerciants del barri i mercat de Torre-romeu. I apel·len als mecanismes de control de l’aforament establerts, que continuarien aplicant en època de rebaixes. Malgrat això, des de Comerç Creu, Josep Balasch veu impossible que les botigues puguin fer rebaixes a causa de la caiguda dels ingressos.

Sigui com sigui, “és una estratègia comercial que cada comerç decideix aplicar o no”, exposa Josep Maria Porta. Resten a l’espera, doncs, que el govern de l’Estat faci un pas enrere. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top