DSCases

Vestim la casa de nadal

Diuen que el Nadal ho para tot i ho canvia tot. Un parell de setmanes -de fet, 3 o 4 dies assenyalats, entre els festius més importants- en què tot gira al voltant del Nadal, del canvi d’any, dels regals, de les celebracions i dels àpats familiars. I per això, en aquestes festes, hi ha almenys dues coses absolutament imprescindibles per integrar-se al famós esperit nadalenc i gaudir de les festes: menjar i beure amb alegria i vestir la casa de Nadal.

Hi ha moltes maneres de preparar la casa per al Nadal. Algunes, les més populars, tenen a veure amb les tradicions: no hi ha casa (especialment casa familiar) sense una ponsètia o flor de Nadal, una mica de boix grèvol a la porta, un pessebre -amb molsa, un riuet de paper de plata i un caganer-, un arbre de Nadal i un tió per fer cagar.

Però més enllà de les tradicions, el Nadal ens convida a fer una llar més acollidora, que jugui amb les tradicions i la modernitat, sempre amb un toc festiu i alegre, hivernal però càlid. És època de rebre visites, especialment a qui li toqui fer d’amfitrió, i cal tenir la casa preparada. En termes de decoració, és clarament època de verds i vermells -impossible escapar-nos dels colors de l’arbre de Nadal, la Nadala i el Pare Noel-, i també de daurats i plates -tinguem en compte la majestuositat dels reis d’Orient!-, i de fustes i fibres naturals. No ens podem oblidar de les llums, els accessoris per a l’arbre i, fins i tot, algun detall més esbojarrat, com un colom rosa, de feltre, amb perles incrustades… I, si acollim convidats a dinar o a sopar, pensem en detalls per decorar la taula!

Publicitat
Comentaris
To Top