Publicitat
Ciutat

La Generalitat subvenciona 200.000 euros per acabar de rehabilitar el Vapor Pissit

El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO
El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO

La Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 200.000 euros a l’Ajuntament de Sabadell per acabar la rehabilitació del Vapor Pissit. La Junta de Govern Local d’aquest dilluns ha formalitzat el tràmit d’acceptació dels fons. A hores d’ara es desconeix el calendari d’obres; fonts municipals asseguren que s’estan fent els passos per licitar-les al més aviat possible.

Aquests diners serviran per fer la consolidació estructural i els tancaments exteriors de l’edifici més proper a la Rambla i que és el que queda per rehabilitar després que ja es va fer al que toca al carrer del Sol. La subvenció s’ha vehiculat a través de la regidoria de Cultura perquè es tracta d’un edifici municipal protegit, però del projecte se n’encarrega la d’Urbanisme.

En espera dels usos

Mentrestant, segueix pendent la definició dels usos que ha de tenir l’antic vapor. El Govern estudia traslladar-hi dependències municipals, però des de l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil (Tèxtil’s) reclamen que es compleixi el que va aprovar el ple el 2016 i s’hi obri el Museu de la Indústria Tèxtil Llanera. Tot i així, la regidoria de Cultura descarta aquesta proposta i s’està pendent de rebre el Pla de Museus encarregat a una empresa externa amb suport econòmic de la Diputació de Barcelona per redefinir el paper d’aquests equipaments a la ciutat i quin paper hi juga el Pissit.

Publicitat
Comentaris
To Top