Publicitat
Ciutat

El torrent de Colobrers, tancat i sense data de reobertura

Un dels ponts de fusta que l'aigua ha arrossegat al torrent de Colobrers, a Sabadell / CEDIDA

Només mig any després de reobrir-se al públic, un nou episodi de fortes pluges ha obligat a tancar el torrent de Colobrers. L’augment del cabal registrat el passat dilluns es va endur-se diversos ponts de fusta, a més de provocar esllavissades, fet que ha deixat el camí impracticable. En un espai d’interès ecològic i paisatgístic, evitar entrar a la llera del torrent és cabdal per mantenir la vegetació i la fauna típica dels espais fluvials.

Davant d’aquest escenari,  on també s’ha hagut de tancar l’accés a l’horta de Can Bages pel gual, per retirar-ne els sediments arrossegats,  l’Ajuntament treballa per avaluar els danys i la seva posterior reparació. Les actuacions a fer-hi aniran a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (recuperació dels marges del torrent que s’ha malmès) i l’Ajuntament (reposició de passeres). Segons fonts del consistori, encara és massa aviat per fer una estimació del temps que el torrent de Colobrers haurà de  romandre tancat.

Cal recordar que la darrera gran intervenció per fer front a un període de pluges fortes, entre elles la borrasca Glòria, que va incloure l’estabilització dels marges del torrent per evitar l’erosió en períodes de gran cabal, va tenir un cost superior als 80.000 euros.

Davant d’un torrent com el de Colobrers, que sempre ha estat sotmès a les inclemències meteorològiques, l’ambientòleg Manel Cunill explica que “desconec si és gaire encertat en un espai dinàmic hidrològicament parlant, posar-hi elements artificials”, es pregunta.

Si bé és cert que les passeres i els ponts de fusta ajuden a l’accessibilitat d’hom qui hi vulgui transitar, Cunill advoca per una opció menys invasiva: “Crec que s’ha de pensar una altra manera d’intervenir en aquest espai. Fa anys que es repeteix. Com menys coses hi posem als espais fluvials, millor. Penso que amb una senyalització més suau seria més adient”, assegura

El torrent de Colobrers, tancat ‘sine die’ pels efectes de l’aiguat

Publicitat
Comentaris
To Top