Publicitat
Ciutat

Sabadell col·loca senyals de trànsit en contra de “les violències masclistes i lgtbifòbiques”

Presentació dels nous elements públics a la ciutat en l'acte institucional del 25-N / VICTÒRIA ROVIRA

Sabadell es planta i diu “Prou a les violències masclistes”. Per fer-ho, l’Ajuntament, ha col·locat quatre cartells de trànsit on es llegeix: “Sabadell sense violències masclistes ni lgtbifòbiques“, als accessos principals de la ciutat: Plaça del Mil·lenari, a l’entrada pel sud i pel nord, a la Roureda.

La presentació dels nous elements en l’espai públic ha estat una de les activitats emmarcades en el Programa 25-N,per commemorar el dia Contra Les Violències contra les Dones. Totes amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania envers el tema.

En aquest sentit la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, demana incidir i destinar recursos en aquest tipus d’activitats per poder erradicar qualsevol tipus de violència masclista: “Des de l’Ajuntament seguirem impulsant aquestes accions fins a aconseguir una societat igualitària i justa”.

Membres de l’Ajuntament en la presentació dels nous cartells a les quatre entrades de la ciutat / VICTÒRIA ROVIRA

La presentació ha anat acompanyada de la lectura del manifest, a càrrec de dues membres de la Taula de Gènere del consistori, en què denunciaven que cal revertir la imatge atribuïda a la dona com “a víctima o dolor” per poder-la convertir amb un símbol de “lluita i poder”; al final “és el que som”, reiteren. En la lectura es denunciava qualsevol mena de violència, però han posat la lupa en la violència laboral, amb la voluntat de denunciar “la precarietat, la violència sexual, la bretxa salarial o el sostre de vidre”. Tanmateix, han interpel·lat a les dones treballadores: “Alcem la mirada i posem el focus en les nostres fortaleses, perquè aquesta lluita val la pena”.

Finalment, des de la Taula de Gènere insten a la institució que destini més recursos en “la prevenció i abordatges en la desigualtat de gènere” i que segueixin “compromesos en aquesta xacra”. La lectura ha finalitzat amb un dels càntics feministes amb més ressò dels darrers anys: “Que cap agressió quedi sense resposta”.

Publicitat
Comentaris
To Top