Ciutat

La commemoració del 25-N es farà amb una vintena d’activitats

Un No gegant es va formar a la plaça del Dr. Robert per commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones
/ D.S.

Sabadell commemorarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències vers les Dones, el 25-N, amb un programa que contempla més d’una vintena d’activitats. Exposicions, espectacles de foc, xerrades i performances són alguns dels actes que contempla el programa.

El dijous a les 9.15h tindrà lloc l’acte d’adhesió al nou protocol per a l’abordatge de les violències masclistes i LGTBIfòbiques de Sabadell, a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia. L’acte compta amb la representació de les entitats, organismes i serveis que formen part del circuit per a l’abordatge d’aquestes violències. L’objectiu d’aquest protocol és millorar la coordinació i donar una resposta eficaç a les persones afectades.

A les 12h tindrà lloc l’acte institucional a l’entrada nord de Sabadell (avda. de Matadepera amb el carrer de Lles) on es realitzarà la lectura del manifest de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, amb la presència de membres del consistori i representació de la Taula, i es presentarà un missatge unitari contra les violències masclistes.

Ja a la tarda, a les 19h de la tarda el Centre Cívic Can Llong acull l’acte central “Veu de dona”, una performance a càrrec de 40 dones participants dels tallers de teatre de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i de membres de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI. D’altra banda, del 22 al 25 de novembre la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila.

Paral·lelament, el Comitè Feminista de Sabadell ha organitzat a les 19h una Marxa de torxes a l’estació d’FGC al barri de Can Feu.

Aquest any, a Sabadell, ja han mort dues dones a mans de les seves parelles. El passat mes de juliol un home va matar a ganivetades la seva parella i va amagar el cos en un bagul. A Campoamor també es va produir un feminicidi l’agost d’aquest any, quan van trobar el cos sense vida d’una jove amb signes de violència.

Un estudi sobre l’atenció a les víctimes

La Generalitat farà un estudi per analitzar l’atenció que reben les víctimes de violència masclista des del moment en què interposen la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i l’acompanyament rebut durant tot el procés. L’estudi ha de servir per conèixer l’opinió de les víctimes i incorporar coneixements, sensibilitat i eficàcia. Així ho anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha presentat una guia per detectar les violències masclistes.

L’estudi pretén abordar de quina manera s’ha de poder millorar l’atenció a una topologia de víctimes que en certes ocasions els costa exterioritzar la seva situació, motiu pel qual requereix molta empatia per part dels agents que les atenen i saber de quins mecanismes disposen per acompanyar-la.

Comentaris
To Top