Ciutat

Les ràtios de P3 no superaran els 20 infants per aula a Sabadell

educació escola

La preinscripció escolar ha començat aquesta setmana i estarà oberta fins al 21 de març

Amb les ràtios més baixes, els docents personalitzen més l’ensenyament / LLUÍS CLOTET

Uns 1.220 infants començaran l’etapa escolar el curs vinent a la ciutat i ho faran en classes de menys de 20 alumnes per professor. Sabadell mantindrà les ràtios a les aules de P3, principalment perquè en els últims anys la natalitat ha baixat i s’ha mantingut el nombre de docents als centres educatius.

Ara bé, tot i que hi haurà menys alumnes de P3 que els anys anteriors, a algunes zones de Sabadell encara faltaran places. És el cas de la Creu Alta, on es mantindran les ràtios a 23 alumnes. Tal com assegurava el regidor d’Educació de Sabadell, Manuel Robles, en aquesta zona de la ciutat fa falta un nou centre escolar per descomprimir la pressió en la preinscripció, ja que any rere any hi ha famílies del barri que es queden sense plaça. Una nova escola, paral·lelament, permetria substituir l’escola Ribatallada, que es troba en un edifici deteriorat.

Quan l’escola és plena de barracons: 1.325 alumnes esperen un edifici definitiu

Oberta la preinscripció

Després que hagi passat el període de portes obertes als centres educatius de Sabadell, la preinscripció per a les etapes d’infantil i primària va obrir-se dilluns passat, de forma telemàtica. Estarà oberta fins al 21 de març. Per a l’etapa de secundària, la preinscripció serà del 9 al 21 de març.

El procés per acabar trobant escola per als fills encara s’allargarà força més. Un cop feta la sol·licitud, les famílies hauran de presentar la documentació requerida del 22 al 23 de març.  El 21 d’abril es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional, del 22 al 28 d’abril es podran presentar les reclamacions i el 3 de maig es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes aquestes reclamacions.

El 9 del mateix mes es farà el sorteig per resoldre les sol·licituds empatades en punts i el 10 de juny es publicarà la llista d’alumnes admesos. La matriculació es farà del 21 al 29 de juny.

Comentaris
To Top