Ciutat

CIPO organitza un recapte solidari a l’Amanidor amb plats típics d’Ucraïna

L’entitat CIPO ha organitzat una setmana solidària amb Ucraïna a la seva nova cafeteria, L’Amanidor, ubicada al Casal de La Creu de Barberà. El restaurant servirà un menú amb plats típics ucraïnesos i en destinarà el 50% de la recaptació a ajudar persones amb discapacitat intel·lectual víctimes de la guerra.

El menú solidari, que se servirà del dilluns 28 de març al divendres 1 d’abril, ofereix un tast de plats típics ucraïnesos tradicionals com ara borsch, una sopa amb la remolatxa com a ingredient principal; pelmeni, uns tortel·linis farcides de carn i, per finalitzar, oladushki, similar als pancakes.

Un grup de persones ucraïneses residents a Catalunya col·laboren en l’elaboració artesanal dels pelmeni. La destinatària final de la donació serà VGO Coalition, que engloba més d’un centenar d’entitats que assisteixen persones amb discapacitat i les seves famílies. Amb les aportacions, compren menjar, aigua, medicaments o productes d’higiene. A més, els diners també s’utilitzen per cobrir l’assistència personal i altres formes de suport comunitàries a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.

Segons Inclusion Europe, hi ha al voltant de 261.000 persones amb discapacitat intel·lectual a Ucraïna. A més de lluitar contra el desabastiment general, aquestes persones també tenen molt difícil arribar fins als refugis, perquè no són accessibles.

L’entitat CIPO oferirà a l'Amanidor un menú solidari amb plats típics ucraïnesos, del 28 de març a l’1 d’abril / CEDIDA

CIPO oferirà a l’Amanidor un menú solidari amb plats típics ucraïnesos / CEDIDA

Ucraïnesos a Sabadell: “Quan sento una sirena, encara busco refugi”

Comentaris
To Top