Ciutat

CIPO inaugura un nou servei de restauració a la Creu de Barberà

L'amanidor, nou servei de CIPO / LLUÍS FRANCO
L'Amanidor, nou servei de CIPO / LLUÍS FRANCO

Una nova cafeteria a la Creu de Barberà de Sabadell. CIPO ha inaugurat un nou servei de restauració, l’Amanidor, per impulsar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte neix de la col·laboració amb l’escola d’Educació Especial Xaloc i oferirà un espai de pràctiques per a una desena d’alumnes del PFI adaptat d’Auxiliar d’Hoteleria. La cafeteria s’ha instal·lat al Casal de Gent Gran de la Creu de Barberà.

Les entitats sabadellenques gestionaran el servei de cafeteria-menjador d’aquest equipament del Departament de Drets Socials. L’espai gastronòmic l’Amanidor oferirà una cuina de proximitat i a preus assequibles per a les persones usuàries de l’equipament i per al públic general.

D’altra banda, el nom de la nova cafeteria parla de la història de la nostra ciutat. El terme amanidor és un sabadellenquisme en desús utilitzat per designar el rebost que hi havia a les cases de la ciutat. Ara l’Amanidor és el nou servei laboral de CIPO pensat per generar oportunitats per a persones que no tenen un passi d’accés al mercat laboral ordinari. El director de l’entitat, Xavier Martínez, destaca que el servei d’inserció laboral ja dona una oportunitat a més de vuitanta usuaris amb discapacitat intel·lectual.

Nous projectes en cartera

Ajuntament de Sabadell, Generalitat i CIPO avancen que hi ha nous projectes similars a sobre de la taula. “Parlem d’exportar aquest model a altres punts de Sabadell”, ha avançat l’alcaldessa, que ha reconegut la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. “Pensem en espais de la ciutat municipals”, afegeix. De fet, des de CIPO sostenen que és necessari impulsar la inserció laboral: “Ara més que mai, hem de crear noves oportunitats”, ha apuntat Joan Madaula, president de CIPO.

L’objectiu és generar un nou model inclusiu en els equipaments cívics, ha avançat Cesca Domènech, directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. “És l’onzè projecte que engeguem a Catalunya i no serà l’últim al Vallès ni a Sabadell”, ha destacat.

Comentaris
To Top