Ciutat

Els usuaris de Rodalies ja poden adquirir el seu abonament gratuït

El govern espanyol bonifica entre l’1 de setembre i el 31 de desembre els bitllets multiviatge de Rodalies

Usuaris de Renfe esperant el tren a l'estació de Sabadell Centre / VICTÒRIA ROVIRA
[Marc Béjar i Marta Ordóñez]

Els usuaris de Renfe poden adquirir des d’avui els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana distància fins al 31 de desembre, a la web o aplicació de Renfe, taquilles o màquines d’autovenda a les estacions de Sabadell. El govern espanyol bonifica entre l’1 de setembre i el 31 de desembre els bitllets multiviatge de Rodalies de Renfe. Les bonificacions estan dirigides a usuaris recurrents que facin 16 viatges en aquest termini.

Quin és el procediment?

Els usuaris poden adquirir un abonament de quatre mesos mitjançant un dipòsit de 10 euros per a Rodalies i de 20 euros per a mitjana distància. El recuperaran al final del període sempre que hagin realitzat un mínim de 4 viatges mensuals, 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura

Entre d’altres, es fa constar el requisit de dipositar una fiança per a cada abonament, un mínim de viatges, els recorreguts i els terminis d’ús dels abonaments en funció del servei ferroviari. Els usuaris poden registrar-se al web i a les aplicacions de Renfe des el passat 8 d’agost per acollir-se als abonaments gratuïts per a Rodalies i Mitjana Distància.

Per a agilitzar l’adquisició dels abonaments, Renfe recomana el registre a través de les aplicacions mòbils o pàgines web de Renfe. Un cop registrats, els usuaris poden adquirir els seus abonaments. Els viatgers que no s’hagin registrat poden adquirir el títol en les oficines de venda o màquines autovenda de les estacions de Renfe, presentant el seu NIF, NIE o passaport, perquè els abonaments són personals i intransferibles.

Màquina expenedora de Renfe / D.S.

Menys usuaris a Sabadell

La companyia ferroviària estatal ha hagut d’assumir una caiguda del 27% dels seus usuaris a les tres estacions de Sabadell –Sud, Centre i Nord– respecte als viatgers del 2019, previs a l’esclat de la pandèmia. La recuperació és progressiva: el 2021 es tancaven els registres amb un creixement del 20% dels viatges respecte a l’any anterior.

El passat mes de maig, Renfe va ampliar en tres freqüències la línia R4 i va allargar el recorregut d’una quarta per dotar el servei de més combois a la nit. A la línia que passa per Sabadell, el tren dels dies feiners sortia de Sant Vicenç de Calders a les 22.08 h i acabava a Montcada Bifurcació a les 23.51 h. Ara, el servei arribarà a Sabadell, perquè Rodalies allarga parades fins a Terrassa Estació del Nord. L’horari serà de 22.08 h a 00.18 h.

A banda, s’ha incorporat entre setmana la freqüència nocturna Terrassa (23.03 h) – Martorell (00.26 h) i en dissabtes i festius la Terrassa (22.33 h) – Martorell (23.56 h) i la Martorell (23.04 h) – Terrassa (00.28 h).

Comentaris
To Top