Publicitat
Ciutat

Volen portar la construcció de SurfCity Sabadell al Tribunal de Comptes

La polèmica no s’acaba. La plataforma Stop SurfCity planteja portar el projecte de piscina de surf de Sabadell davant del Tribunal de Comptes i el síndic de greuges de Catalunya. “Trobem que els informes tècnics estan viciats i que el plec de condicions té mancances”, assenyala Joan Carles Sallas, membre de la plataforma ecologista. “Esgotarem totes les vies possibles, fins i tot judicials, per aturar el projecte”, adverteix en declaracions al Diari.

El SurfCity és una piscina d’onades artificials que s’ha de construir a tocar de la Bassa i de la Pista Coberta de Sant Oleguer. Es tracta d’una inversió privada considerable –14 milions d’euros d’inversió– a realitzar en un terreny de titularitat municipal. L’Ajuntament de Sabadell ha activat els tràmits i el ple municipal ha donat el primer vistiplau al plec de condicions adjuntat amb la documentació aportada pels tècnics.

Segons Sallas, els informes són “poc consistents” i “desautoritzen” el concurs públic perquè “s’adeqüen als interessos d’una empresa, que és la que sortirà”. Així mateix, critica que els promotors –que han de construir una piscina de 5.500 metres quadrats– no hagin aportat dades exactes sobre el consum d’aigua i d’electricitat abans de du a terme el projecte. “S’està tirant pel dret sense comptar amb la societat civil. És propi de l’època predemocràtica, dels temps de l’especulació urbanística”, critica i ja avança que presentaran al·legacions per demanar la retirada del projecte.

Un procés “opac”

Des de l’Adenc critiquen “l’opacitat” del Govern municipal amb una “deliberada ocultació de la informació a la ciutadania”. Per això, ha publicat al seu web tots tots els informes tècnics i jurídics perquè la ciutadania “pugui conèixer la dimensió del seu impacte ambiental”, i la “manca de justificació solvent del seu interès públic en l’àmbit esportiu i turístic”, assenyalen.

Publicitat
Comentaris
To Top