Publicitat
Ciutat

L’Arc Metropolità reclama desallotjaments exprés en 48 hores

Una delegació d’alcaldes de l’Arc Metropolità, presidida per Marta Farrés, ha visitat el Congrés dels Diputats

L’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, s’ha reunit aquest dijous amb altres representants de l’associació per traslladar al Congrés dels Diputats la necessitat de modificar la llei per permetre desallotjaments exprés en 48 hores en aquelles ocupacions il·legals.

Els alcaldes de l’Associació Arc Metropolità –Sabadell, Terrassa, Rubí, Mataró, Martorell, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Mollet del Vallès i Vilafranca del Penedès– ha traslladat al Congrés dels Diputats la necessitat d’impulsar reformes legals per tal de poder lluitar de manera més efectiva contra les ocupacions il·legals. Una de les propostes que posen sobre la taula els alcaldes és la d’habilitar els jutges per tal que puguin ordenar desallotjaments exprés en un màxim de 48 hores si els ocupes no aporten cap documentació que legitimi la seva estada a l’immoble.

Aquesta petició va en la línia de les esmenes a la Llei d’enjudiciament criminal que va presentar el PSOE la setmana passada. Una delegació d’alcaldes de l’Arc Metropolità es reuneix aquest dijous a Madrid amb representants del PSOE, PP, Unides Podem, ERC, Junts, Cs, PNV i PDeCAT.

L’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, demana a aquestes formacions que votin a favor de la modificació de la llei que proposen els socialistes i recorda que en molts casos l’ocupació il·legal d’habitatges “posa en joc la convivència en molts dels barris” de les ciutats metropolitanes.

Desallotjament del bloc de pisos del carrer Jaume I al barri de Cerdanyola de Mataró, el 16 de juliol de 2020 / ACN

També l’alcalde de Mataró, David Bote, destaca el paper de l’entitat municipalista per “fer veure la importància d’aquests canvis legals”. En declaracions a La Xarxa, Bote diu que la reforma legislativa que es proposa és una manera de donar resposta a la reivindicació dels veïns de les ciutats metropolitanes “que demanen tallar en sec el problema de les ocupacions”.

A la trobada amb els partits al Congrés dels Diputats també hi ha assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, integrant també de l’Arc Metropolità. En total formen part de l’entitat nou municipis de la segona corona metropolitana i s’estima que en el seu conjunt aquestes ciutats comptarien actualment amb més de 4.000 habitatges ocupats.

La llei, a debat a finals d’octubre

El debat del projecte de Llei d’eficiència organitzativa de l’administració de justícia i eficiència processal del servei públic de Justícia, que és la que preveu habilitar als jutges per ordenar desallotjaments exprés en casos d’ocupacions il·legals, està previst que arribi al Congrés la setmana del 17 d’octubre.

Publicitat
Comentaris
To Top