Oci i cultura

Francesc Cutchet, premi de teatre Jaume Salés i Sanjaume per ‘Negra sobre punt blanc’

El guardó està convocat per la Fundació Miquel Martí i Pol

Cutchet recollint el premi (el segon per la dreta) / CEDIDA

El dramaturg, escriptor i historiador sabadellenc Francesc Cutchet ha estat reconegut amb el 5è premi de teatre Jaume Salés i Sanjaume, convocat per la Fundació Miquel Martí i Pol, per l’obra Negra sobre punt blanc. L’entrega del guardó, de caràcter bianual, va tenir lloc al teatre Eliseu de Roda de Ter, diumenge passat, en motiu de les Jornades convocades en memòria del 19è aniversari de la mort del poeta. El periodista Xavier Grasset va presentar l’acte.

Respecte a l’obra, el jurat en va destacar “el joc dramàtic àgil i intel·ligent, representable i que acomoda dues línies temporals de forma orgànica”. Negra sobre punt blanc se situa en la visita que el 1940 va fer el cap de la Gestapo alemanya, Heinrich Himmler, a Barcelona i alguns esdeveniments que va desembocar.  Els fets històrics es conjuguen amb la imaginació de Cutchet, membre de la companyia sabadellenca Tres Homes Grossos.

Comentaris
To Top