Ciutat

Mig milió d’euros per remodelar entorns escolars

Obres a l’entorn de l’escola Pau Casals, en imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Durant l’any 2023 l’Ajuntament de Sabadell preveu remodelar els entorns escolars de tres escoles amb un pressupost de mig milió d’euros. Concretament, es destinaran 418.810 euros a millorar la seguretat exterior de les escoles Sant Julià (la Plana del Pintor), Samuntada (la Creu Alta) i Joaquim Blume (Sol i Padrís). La meitat del pressupost és finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte sortirà ara a licitació.

L’Ajuntament ha dissenyat una sèrie de millores de la seguretat de l’entorn escolar de cadascuna d’aquestes escoles, que contemplen mesures de gestió de trànsit i en l’espai públic com l’ampliació de voreres o dels espais d’estada propers al centre.

També es faran millores en els espais verds, s’instal·laran reductors de velocitat, passos de vianants elevats i millores de seguretat en els encreuaments. Les accions es faran de manera tàctica, és a dir, amb pintura i elements de mobiliari que no requereixen un llarg període d’obres.

El consistori destaca que per elaborar les propostes d’actuació a cada centre s’han dut a terme taules de treball amb les comunitats educatives i enquestes a l’alumnat, com a principals protagonistes de les escoles.

Més d’1 milió d’euros en total

A part d’aquestes actuacions, l’Ajuntament ha destinat uns 600.000 euros en obres en altres centres que fan que, en total, el pressupost destinat a millorar els entorns escolars sumi més d’un milió d’euros. Per exemple, la setmana passada es va aprovar el projecte per millorar la seguretat i la senyalització de 16 centres educatius; també s’han renovat els accessos a l’escola Pau Casals i s’ha pacificat el carrer de la Indústria. Les obres entorn dels diferents centres educatius inclouen l’eixamplament de voreres, la instal·lació d’elements per reduir la velocitat i millorar la senyalització.

Comentaris
To Top