Diners

Columat inicia la seva internacionalització

Columat

La ‘start-up’ preveu tancar una ronda de finançament per duplicar vendes de cara el 2023 i consolidar la seva expansió a França i Portugal

Els creadors de Columat (Georgina Coll i Albert Bladas), amb els ‘smart lockers’ de l’empresa / CEDIDA

La start-up vallesana Columat, creada l’any 2020 per la sabadellenca Georgina Coll i el terrassenc Albert Bladas, fa un important pas endavant i inicia la seva internacionalització. L’empresa emergent ha tancat els primers acords amb clients de Portugal i França, dos països que passen a ser estratègics en el pla de futur de la companyia. De fet, Columat està a punt de tancar una ronda de finançament -serà la seva primera, ja que fins ara les inversions a l’empresa havien sigut amb fons propis dels fundadors- per consolidar la seva presència internacional i explorar l’expansió a més països europeus. 

La partida econòmica -que provindrà d’inversions de fons privats, però també de fons públics (Enisa)- també hauria de permetre a la start-up duplicar les seves vendes de cara el 2023 i ampliar la plantilla de treballadors, que ara mateix és de sis persones. La cofundadora i directora d’operacions de Columat, Georgina Coll, detalla que la companyia disposa d’uns 70 punts de recollida repartits per Espanya, Andorra, i des de fa unes setmanes, França i Portugal. Es tracta d’un increment de més del 100% respecte al 2021.  

La solució de Columat es basa en un servei de recollida de la compra mitjançant armariets intel·ligents (smart lockers), amb i sense control de temperatura, que permet optimitzar la logística i reduir l’impacte ambiental. “Per Columat, l’any 2021 va ser de transició després de la pandèmia. Aquest 2022 ha sigut un any d’implantació i de consolidació en el mercat. Hem notat que moltes empreses han volgut digitalitzar-se i confiar en la nostra solució, gràcies als fons Next Generation”, indica Coll. 

Taquilles intel·ligents per fer lliuraments més segurs

Un servei multisectorial

Els smart lockers de Columat es poden usar en diferents sectors: en el comerç al detall (farmàcies, supermercats, grosseries…) i en el Real Estate (oficines, coworkings, edificis de propietaris…). “El nostre objectiu és optimitzar al màxim la logística d’última milla. És la missió principal de Columat”, remarca Georgina Coll. 

La start-up, que es troba a l’acceleradora de Juan Roig (president de Mercadona), Lanzadera, vol arribar a ser el hub de distribució de comandes i optimització de recursos logístics a l’Estat i, més tard, també a Europa. “La nostra solució és encara molt escalable i creiem que pot ser molt útil en molts sectors. Som optimistes amb el futur que ens espera”, conclou Coll. 

Comentaris
To Top