Ciutat

El projecte del SurfCity se sotmetrà a una avaluació ambiental

L’Ajuntament sotmetrà el projecte del SurfCity a una avaluació ambiental per part de la Generalitat, segons ha detallat el consistori en un comunicat. D’una banda, se sotmetrà a una avaluació ambiental estratègica, un informe que desenvolupa l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental depenent de la Conselleria d’Acció Climàtica de la Generalitat. L’objectiu és garantir la plena compatibilitat de l’equipament amb la preservació dels valors naturals i paisatgístics.

Si l’informe indica que el projecte és compatible, es continuarà amb la seva tramitació. Si l’avaluació condiciona la viabilitat del projecte a noves millores, aquestes seran incorporades al plec abans de l’adjudicació. En canvi, si es resol en sentit contrari a la implantació de l’equipament, s’aturarà el procés iniciat, segons detalla el consistori.

L’Ajuntament preveu realitzar en la mateixa línia diversos estudis sectorials municipals per assegurar el màxim nivell de garanties respecte a l’aigua de la zona, la fauna i la despesa energètica. En el ple del passat mes de desembre, el Govern municipal va sostenir que “defensar” el Ripoll i fer el SurfCity és compatible, en un debat que va despertar les crítiques d’ERC, la Crida, i l’Adenc i la Plataforma en Defensa del riu Ripoll.

Comentaris
To Top