Ciutat

El Suprem eleva les penes als tres condemnats de La Manada de Sabadell

El Tribunal Suprem endureix les penes als tres condemnats per la violació múltiple de 2019 a Sabadell

El Tribunal Suprem ha acordat elevar les penes als tres integrants de La Manada de Sabadell que van ser condemnats per participar en una violació grupal d’una jove de 18 anys el febrer del 2019. En l’escrit es considera la intimidació ambiental com agreujant en l’agressió, i es posa de manifest que no s’ha de considerar la seva participació en categoria de cooperació necessària, sinó de complicitat.

D’aquesta manera, dos dels condemnats a 13 anys i 6 mesos hauran de complir 24 anys de condemna. En el cas del tercer condemnat, passarà dels 22 als 28 anys de presó, 12 dels quals com autor de la violació i 16 més com a cooperador necessari de dues altres agressions comeses per dos homes, un dels quals no ha pogut ser identificat i un altre està desaparegut.

Sentència de l’abril del 2021

L’Audiència de Barcelona va enviar l’abril del 2021 tres dels acusats de La Manada a la presó per la seva responsabilitat en l’agressió sexual: el principal autor material, Mohamed Alibos, va ser condemnat a 31 anys de privació de llibertat. Els seus còmplices, Jawad Belayd i Redouane Oukhlifa, van ser condemnat a complir penes de 13 anys i mig.

Mesos més tard, al juliol del mateix any, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebaixar de 31 a 22 els anys de presó per al principal acusat de violar en grup la jove.

La cronologia dels fets

Els fets van passar la nit del 2 al 3 de febrer de 2019, quan la noia va sortir de festa amb un grup d’amics pel centre de Sabadell. En marxar d’un local situat al carrer Advocat Cirera, i després de conversar amb un amic, va marxar sola cap a casa, ja passades les 6.00 hores.

Un home, que encara no ha estat identificat, la va interceptar i de manera violenta la va empènyer contra una paret per fer-li tocaments i fins i tot introduir-li un dit a la vagina. Acte seguit, la va dur fins un local situat al barri de Can Feu, una antiga seu d’una entitat bancària on hi feien vida i dormien un grup d’homes, i on en aquell moment hi havia sis d’ells, tres dels quals els condemnats, un que es troba fugit i dos més que no han pogut ser identificats.

La noia va ser conduïda fins una habitació, on va ser violada per dos homes, un dels quals el que la va assaltar pel carrer i l’altre el que està fugit. Un tercer home, un dels acusats, la va obligar a fer-li una fel·lació, i la va penetrar vaginalment i analment.

La jove va aconseguir escapar quan un dels acusats la va acompanyar al carrer i ella va aconseguir interceptar el cotxe d’una família, que en aquell moment sortia del seu aparcament per assistir a una competició esportiva d’un dels seus fills. L’home va fugir, i la família va dur la noia a la comissaria de la Policia Municipal, on es va activar el protocol d’atenció a la víctima.

Les condemnes

L’Audiència de Barcelona va condemnar l’autor detingut per una de les violacions a 31 anys de presó, mentre que als altres dos se’ls va condemnar a 13 anys de presó com a còmplices de tres agressions sexuals. Inicialment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va estimar parcialment recursos presentats pels acusats, fet que va situar les condemnes en 22 anys.

Ara, però, el Tribunal Suprem ha elevat les penes en estimar la petició de la Fiscalia en considerar que els acusats “van crear la intimidació ambiental, van ser presents reforçant amb la seva participació totes les agressions, animant els autors, dissuadint la víctima”, segons queda reflectit en l’escrit. Per això, els acusa d’evitar les violacions: “Van ser cooperadors necessaris i no simples còmplices dels delictes de violació”, afegeix el text.

La víctima de la ‘manada’ de Sabadell: “Vaig pensar que em matarien”

Comentaris
To Top