Ciutat

Les obres del Complex Roureda, previstes per a finals del 2023

Les obres per construir el nou Complex Roureda ja tenen data: finals del 2023. Així ho ha assegurat avui l’alcaldessa, Marta Farrés, que ha presentat una exposició sobre el Complex, que romandrà instal·lada al Casal Cívic La Roureda. I els pisos estaran llestos a finals del 2025, segons les previsions. Així, Sabadell tancarà el 2023 amb dues promocions d’habitatge de lloguer social enllestides i una d’iniciada. “Hem fet un enorme esforç en matèria d’habitatge públic”, assegura l’alcaldessa.

Què s’hi farà? Es construiran cent habitatges de lloguer social per a la gent gran (més de 65 anys) i un centre d’activitats i espais per a entitats i tindrà un cost de 20 milions d’euros.  Es replica el mateix model que el dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. Així, es construirà sobre el terreny ubicat entre la sortida de la Ronda Oest (C-58) i els carrers de Costabona, Àger i Rialb. Actualment, la llista d’espera és superior a un any: unes 300 persones estan esperant la seva plaça. A hores d’ara, la borsa de pisos per a la gent gran és de 333 habitatges.

Com seran els habitatges?

Els 100 habitatges de lloguer per a la gent gran estaran distribuïts en dos edificis que estaran connectats. Tindran entre 50 i 65 metres quadrats i 1 o 2 habitacions i comptaran amb servei de consergeria i neteja. Els preus, segons el preu actual de mercat, oscil·la entre els 425 euros i 515 euros. Hi entren les despeses generals, manteniment, IBI, aigua i gas, consergeria i neteja.

Oferiran estances més grans, més lloc d’emmagatzematge i tots disposaran de terrassa. D’altra banda, l’immoble comptarà també amb aparcaments i trasters.

Com les darreres construccions impulsades per l’empresa municipal VIMUSA, el complex estarà construït amb fusta. Comptarà amb panells fotovoltaics per fomentar l’ús de renovables i es prestarà especial atenció a l’orientació dels habitatges, l’aïllament tèrmic , les proteccions solars i l’ús de sistemes de climatització i producció d’aigua calenta més eficients.

Un 70% de places i jardins

El nou Complex Roureda permetrà reordenar tot el terreny i es reserva un 70% de la superfície per a places i jardins. Els parcs i zones enjardinades s’estendran en més de 12.800 metres quadrats, amb parcs infantils i es reservarà un espai per més 280 habitatges de lloguer social més. Aquestes obres es contemplen de cara a finals de l’any 2024.

Durant les obres del nou Complex, es mantindran les places d’aparcament. Quan s’acabin, s’hi afegirien, a més, 150 places d’aparcament subterrani.

Acabada la primera promoció de pisos de lloguer social de la última dècada a Sabadell

Comentaris
To Top