Oci i cultura

Pol Cruells: “Els Amics de les Arts són els millors anys de la meva carrera als escenaris”

El baixista sabadellenc actua aquest divendres amb el grup al festival Observa, al Parc Catalunya

El baixista dels Amics de les Arts, Pol Cruells / Sergi Paramès

Era el 10 juny de 2010 i Els Amics de les Arts tocaven per primera vegada a Sabadell, a l’enyorat bar La República. La cua per al concert feia la volta a la plaça Vallès, expectant per veure aquells quatre col·legues que durant un mes havien sigut el grup de l’Estat més escoltat a MySpace. La banda de pop català agafava embranzida en el panorama musical després de l’àlbum Bed & Breakfast, que seguia una fórmula que definien així: “Melodies senzilles, pinzellades d’electrònica, jocs de paraules i molta ironia”.

Aquell dia, el músic sabadellenc Pol Cruells no va haver de fer la cua. Feia poc que havia començat a assajar amb Els Amics de les Arts, sense saber que acabaria acompanyant el grup com a baixista fins a dia d’avui. Més d’una dècada després, amb cinc àlbums i innumerables concerts entremig, el grup torna a actuar un dia de juny a Sabadell. Serà aquest divendres al festival Observa, a l’amfiteatre del Parc de Catalunya.

Per a Cruells és una data il·lusionant, toca a casa amb el grup de la seva vida. Després del concert a La República, en què van anar precedits dels extints The Hairy Legs, Els Amics de les Arts només han actuat dues vegades més a Sabadell: a la Faràndula, el 2012, i per Festa Major a l’Eix Macià, el 2017.

“Ja són molts anys amb Els Amics de les Arts. M’hi he entregat intensament, amb una despesa emocional i d’hores. Per mi és difícil prendre l’experiència des d’un punt de vista merament professional, és alguna cosa més. Són els millors anys de la meva carrera a dalt dels escenaris. No hi ha cap grup amb què hagi rigut tant”, se sincera el baixista sabadellenc.

Els Amics de les Arts –explica Cruells– inauguraran la temporada d’estiu a l’Observa, abans de passar per festivals com el Cabró Rock, el Canet Rock, Pedralbes, l’Arts d’Estiu o el Cap Roig. La gira d’Allà on volia, publicat el 2023, ja ha alçat el vol després de primers concerts com el del festival Strenes i Razzmatazz, en què van exhaurir entrades.

El grup procura que no hi hagi dos concerts iguals. El joc de llums varia, així com ho fan els temes del repertori. Cruells avança que aquest divendres el públic trobarà la presentació de cançons noves, que molta gent ja canta de memòria en el directe, i la reivindicació d’algunes antigues, “les més entranyables i apreciades” des dels inicis de la banda. “Serà un concert mogut, energètic, però també amb moments de recolliment”, conclou.

Comentaris
To Top