Ciutat

Convoquen una manifestació en el ple d’investidura: “Rebutgem el govern de Marta Farrés”

La Plataforma Antifeixista vol aturar l’ordenança de Civisme i Convivència perquè consideren que “és una normativa mordassa”

La Plataforma Antifeixista de Sabadell ha convocat una manifestació a la plaça de Sant Roc coincidint amb el ple d’investidura, aquest dissabte, 17 de juny, en que es proclamarà Marta Farrés novament alcaldessa de Sabadell. “Rebutgem el govern del PSC”, exposen en un comunicat.

En concret, volen aturar l’ordenança de Civisme i Convivència perquè consideren que “és una normativa mordassa”. Entre altres, sostenen que aquesta normativa, que s’ha d’aprovar al ple de juliol o setembre, “confereix un desmesurat poder a la policia municipal, sanciona actes de protesta i persegueix la pobresa”.

Els antifeixistes s’oposen frontalment a aquesta mesura i també volen manifestar el seu rebuig al govern encapçalat per Farrés, que ha aconseguit la majoria absoluta: “La normativa contribueix al control social”, critiquen. I culpabilitzen el PSC de l’auge de l’extrema dreta a Sabadell: “És especialment alarmant en el context d’ascens de l’extrema dreta, el PSC està fomentant el seu creixement quan lliura aquesta guerra en contra de les entitats”, consideren.

Què estipula la normativa?

Contempla sancionar accions com ara posar la música alta o fer soroll a dins o fora de cases, botellots i festes al carrer, no recollir les defecacions dels gossos, deixar les escombraries fora del contenidor, degradar el mobiliari urbà o menysprear la dignitat d’altres persones. Els atacs xenòfobs i contra les persones poden ser multades amb fins a 3.000 euros.

S’hi tipifiquen més d’una quarantena d’infraccions lleus, greus i molt greus. I les sancions es mouran entre els 100 i els 3.000 euros, depenent de la gravetat dels fets. La norma també contempla serveis a la comunitat.

La Crida carrega contra el PSC per “criminalitzar la pobresa” amb l’Ordenança de civisme

Comentaris
To Top