Ciutat

L’empremta inesborrable de Francesc Izard Bas

La Delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya retrà homenatge a l’enginyer sabadellenc

Francesc Izard Bas (1872 – 1957) va ser un dels enginyers més importants de Sabadell, amb una trajectòria a la ciutat que va deixar una empremta que encara avui perdura. Prova d’això són obres com la xemeneia del Vapor Buxeda Vell i altres projectes que porten la seva firma.

Aquest dimecres, 29 de novembre, la Delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya retrà homenatge en una jornada de record a la figura d’Izard, que es va formar a l’Escola d’Enginyers Industrials de Barcelona cap a finals del segle XIX.

Personatge polièdric, va començar treballant al taller mecànic familiar i, posteriorment, va projectar algunes de les fàbriques més importants de la nostra ciutat, convertint-se en un expert dissenyador i constructor de xemeneies. A més, va fomentar i participar en algunes de les principals iniciatives que van configurar el Sabadell modern, tal com avui el coneixem.

L’acte serà a les 18.30 h a seu de la Delegació del Vallès, al carrer de la Indústria, 18. Comptarà amb la intervenció de diferents convidats per remarcar la rellevància d’aquesta figura a la ciutat. Un pes que fins i tot ha portat un donar nom a un carrer en el seu honor a tocar de l’hospital Parc Taulí.

El llegat industrial del vapor Buxeda

Comentaris
To Top