Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

El llegat industrial del vapor Buxeda

El vapor Buxeda Vell és el que es conserva millor del llegat industrial de Sabadell. Especialment, per la màquina de vapor semifixa Wolf de 300 CV que encara avui es manté al seu interior i va ser instal·lada a partir d’un projecte de l’enginyer sabadellenc Francesc Izard i Bas, l’any 1906. El vapor obre puntualment per a visites escolars o de grups.

El vapor Buxeda Vell, vist des de la plaça de Daniel Sanahuja / XAVIER GÓMEZ BUSQUETS (CEDIDA)

Aquesta setmana, el sabadellenc Xavier Gómez Busquets va fotografiar la nau des del carrer de Sant Pau –fa cantonada amb Cervantes– perquè considera que “és bonic l’entorn on es troba”. Una imatge que ressalta la combinació entre la verticalitat i horitzontalitat. Gómez subratlla que és un edifici “bastant compacte” respecte als altres vapors que s’han conservat i tenen altres usos a Sabadell, com el Badia, Llonch o Sempere.

La fotografia està feta a la tarda amb el telèfon mòbil de l’autor, “quan el contrast de la llum és més bonic”. Segons la seva opinió, les fotografies del migdia “no són tan atractives” perquè el cel “no queda nítid”.

Publicitat
Comentaris
To Top