Ciutat

FOTOS | Així era l’església de l’Immaculat Cor de Maria (els ‘Padres’) fa més de 100 anys

El proper mes d’abril es preveu que comencin les obres de rehabilitació de la façana de l’església de l’Immaculat Cor de Maria, els ‘Padres’, a la plaça del Doctor Robert. El principal canvi que introduiran aquestes obres serà en el color de la façana, que passarà del groc actual al gris fosc original de 1832 i de la qual no hi ha imatges. Sí que n’hi ha amb els tons groguencs que ha anat tenint la façana al llarg dels anys.

Imatge postal del 1910 de la façana de l’església Immaculat Cor de Maria. Originalment no hi havia les escultures dedicades a Sant Antoni Maria Claret i al doctor Sardà i Salvany, obra de Camil Fàbregas el 1949 / AUTOR DESCONEGUT (ARXIU HISTÒRIC DE SABADELL)

Plaça del Doctor Robert. Panoràmica des del campanar de Sant Fèlix. En primer terme l’església de l’Immaculat Cor de Maria (coneguda popularment com els Padres). Al darrera, horta d’en Duran. Faltava obrir el carrer Alfons XIII, ara República. Foto d’abans de 1922 / FRANCESC CASAÑAS RIERA (ARXIU HISTÒRIC DE SABADELL)

Les reliquies del pare Claret davant la façana de l’església del Sagrat Cor de Maria. Sabadell, 29 d’octubre de 1950 / JOAN BALMES I BENEDICTO (ARXIU HISTÒRIC DE SABADELL)

Comentaris
To Top