Vallès

Millores pendents en la mobilitat vallesana: les inversions que vindran després de la inauguració de la B-40

La jornada també va confirmar un nou pas endavant per la ronda Nord de Sabadell i Terrassa

La inauguració de la B-40 entre Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) i Viladecavalls (Vallès Occidental) va reunir divendres representants de diferents administracions. La trobada -encapçalada pel ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente– va servir per anunciar nous acords per tirar endavant projectes sobre la mobilitat que afecten també la nostra comarca.

Un dels més rellevants va ser anunciat pel mateix Puente, que va confirmar que l’Estat i la Generalitat han donat el vistiplau definitiu a la ronda Nord de Sabadell i Terrassa per connectar Castellar del Vallès. El Govern català s’encarregarà de redactar i executar la nova connexió, però la via serà de titularitat estatal. A banda de la reclamada infraestructura, però, es van detallar altres intervencions.

Millores en la mobilitat vallesana

Així, la Generalitat ha acordat amb el Govern espanyol iniciar la tramitació del conveni que preveu millorar la connectivitat de les autopistes AP-7 i AP-2. Per a fer-ho, preveuen una inversió de 250 milions d’euros destinats a construir set nous enllaços i millorar els existents, potenciant un total de setze enllaços viaris. La mesura forma part del protocol signat amb el govern espanyol el juliol passat, que dota de més de 900 milions per executar obres de millora en infraestructures territorials a Catalunya.

Entre les millores, hi ha accions previstes al Vallès Occidental, com en l’enllaç B-30-C-58-N-150 o la millora de la B-30 a l’altura de Cerdanyola del Vallès. També formen part d’aquest grup el de Girona Nord, el de Girona sud, la C-35 a Maçanet de la Selva, la C-60 a la Roca del Vallès, la plataforma entre Montornès i Mollet del Vallès, els accessos a Montmeló- Parets del Vallès,  i l’enllaç de Vilafranca del Penedès centre.

En un primer moment, el Govern va acordar amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la construcció de quatre enllaços: el de Sant Celoni/ l’Obaga, el de Banyeres del Penedès, un a la C-51 al Vendrell i un altre a Castelldans. Fruit de la negociació, la Generalitat n’ha pogut incorporar tres més: un a la T-315 a Bellissens, un a Masdenverge i un altre entre la connexió B-40 i la C-55 a Abrera i Olesa de Montserrat. L’executiu català redactarà els estudis i projectes d’aquestes actuacions i executarà les obres.

La B-40 s’obre al trànsit i la ronda Nord de Sabadell i Terrassa es desencalla

Comentaris
To Top