• Publicitat

    2035: només vehicles elèctrics

    Europa aprova prohibir la venda de vehicles nous amb motor de combustió
    Diversos turismes i un camió, a la C-58 C, en una imatge d’arxiu / V. CASTILLO
    Manel Camps
    25 de maig de 2022

    Finalment, el Parlament Europeu ha aprovat la proposta impulsada per la comissió de Medi Ambient de posar punt final, a partir del 2035, a la venda de turismes i vehicles comercials nous amb motor de combustió. Així doncs, les úniques mecàniques permeses per als cotxes nous venuts a Europa a partir del 2035 seran les totalment elèctriques i les de pila de combustible o d’hidrogen, sempre que aquesta tecnologia estigui prou avançada d’aquí a dotze anys. 

    En aquesta Comissió es va donar llum verda com a punt de partida a la proposta que inclou un avanç gradual amb un objectiu intermedi de reducció del 55% de les emissions contaminants dels nous cotxes i furgonetes el 2030 i reduir-les a zero cinc anys després. 

    La proposta d’una reducció del 40% de les emissions dels cotxes i del 35% de les furgonetes per al 2027 va ser rebutjada, mentre que la d’un 70% de reducció per als turismes i del 65% per a furgonetes per al 2030 va acabar en empat, escenari que va privar dur aquestes iniciatives al Ple. A Espanya, l’any passat es va aprovar al Congrés dels Diputats la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Aquesta norma recollia, entre altres propòsits, la data per deixar de vendre automòbils i vehicles comercials de combustió –híbrids inclosos (convencionals, endollables o semihíbrids)– el 2040. 

    Ara, els ministres de Medi Ambient hauran de decidir la posició sobre aquests objectius a finals d’aquest mes abans d’iniciar les negociacions amb el Parlament. S’espera que la llei definitiva s’aprovi a la tardor.

    Paradoxa

    Un dels punts claus d’aquesta mesura serà veure què passarà l’any 2035. Mentre a Europa no es podrà comprar cap turisme ni vehicle amb motor de combustió, què passarà als altres continents, on, de moment, no s’ha anunciat cap restricció als motors dièsel i de gasolina? Els gegants de l’automoció, molts d’ells al continent asiàtic, podrien continuar fabricant vehicles d’aquesta combustió mentre a Europa l’oferta dels automòbils quedarà restringida al mercat elèctric.

    Publicitat

    També et pot interessar

  • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
    Telèfon: 937 275 545

    Redacció: [email protected]

    Publicitat: [email protected]

    Administració i subscripcions: [email protected]

    Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

    Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

    Certificats per:
    Amb el suport de: